Архiв надходжень

Переглянути цікавi надходження


« початок ‹ назад 1 2 3 4 5 6 7 8 ... вперед › кінець »
 

1576700 кп по, 1576701 аб; 637.3-027.3
Кравецька, Леся Сирні мандри. Про закваски, ферменти, температуру та інші тонкощі домашнього сироваріння [Текст] / Л. Кравецька.- Харків : КСД, 2023.- 2023c.

Домашнє сироваріння - нелегка справа. Простого слідування рецепта часто недостатньо для того, щоб отримати той сир чи інший молочний продукт. Але якщо знати всі тонкощі та розуміти кулінарну хімію, смачний результат гарантований. Саме про це ми й поговоримо в книжці. Я, Леся Кравецька, вправна господиня, кулінарна блогерка та знавчиня української кухні, з радістю навчу вас варити вдома адигейський сир, маскарпоне, м’який і твердий плавлений сир, бринзу, моцарелу, сулугуні, фету  та інші різновиди сиру.

Книга у каталозі


1576558кп по; 641.56(477.83/.86)
Лильо, Ігор Шляхетна кухня Галичини [Текст] / І. Лильо, М. Душар ; Нац. акад. наук України, Ін-т народознавства, ГО Ін-т галиц. кухні.- Львів : Вид-во Старого Лева, 2023.- 488c.

Книга розповідає про культуру та гастрономічні вподобання най­відоміших аристократичних родів Галичини наприкінці ХІХ — початку ХХ століть. Культура кухні, застільної бесіди, звичаїв соціальної групи, що вже практично зникла з мапи Східної Європи, опинились у центрі уваги авторів. Оригінальні методи дослідження, застосовані під час її написання, дозволять не лише спробувати високу галицьку кухню на смак, а й відчути себе частиною незвичайної епохи та її людей.

Книга у каталозі


ф1573587кп по; 641.56(477)
Плесконос, Андрій Аркадійович Національна кулінарна спадщина України [Текст] / А. А. Плесконос, Н. Л. Писаренко.- Київ : Балтія-Друк, 2021.- 150c.

Це видання є результатом багаторічної копіткої роботи авторів – дослідників українських культурних традицій, які займалися науковими пошуками їх витоків в безперервному процесі формування культурного коду нації і виявленням його унікальних рис в аспекті загальноєвропейської культури.


в1574188кп по, в1574189 аб; 641.56(477)
Сердюк, Марія Смачна історія України [Текст] / М. Сердюк ; худож. А. Соболь.- Київ : Моя книжкова полиця, 2021.- 134c.

Що таке українська кухня? Хто придумав борщ? Звідки взялися голубці? І чому українські вареники називають родичами китайських димсамів? Відповіді на ці запитання можна буде знайти у цій книжці. У цікавій доступній формі ми розповідаємо дітям історію становлення української гастрономії, дізнаємося, що любили їсти видатні українці, на пальцях пояснимо, чим відрізняється кухня Галичини від кухні Волині та Полісся, а також намалюємо справжню гастрономічну мапу України, де позначимо всі смачні місця нашої країни. І, звісна річ, навчимося готувати культові українські страви.

Книга у каталозі


ф1576439кп по, ф1576440 аб; 641.56
Ярса, Ібан Домашній хліб [Текст] : рецепти й хитрощі випікання в домашніх умовах / І. Ярса ; пер. з ісп. О. Ігнатової.- Харків : Vivat, 2022.- 208c.

Наймагічніший і найцікавіший момент приготування хліба вдома — спостерігати крізь скло духовки, як тісто збільшується в об’ємі, підрум’янюється й перетворюється на смачну паляницю. У цій книжці Ібан Ярса, відомий популяризатор випікання домашнього хліба, фудблогер, автор кількох книжок про хліб, журналіст і перекладач, розповідає про все, що він дізнався за роки, присвячені своєму захопленню.

Книга у каталозі


1572573кп чз, 1572574 аб; 159.923.2
Барнс, А. Як бути впевненим у собі [Текст] / А. Барнс ; пер. з англ. А. Бірічева.- Харків : Ранок, 2021.- 160c.

Упевненість не виникає сама по собі і потрібен час для того, щоб виховати її. Якщо у вас не завжди виходить почуватися спокійним та врівноваженим, ця книжка — те, що вам треба. Нескладні поради, думки відомих людей, що зібрані на сторінках цієї книжки, дадуть шанс здолати будь-які перешкоди й виховати впевненість у собі.


1572583кп чз, 1572584 аб; 159.923.2
Барнс, А. Як бути щасливим [Текст] / А. Барнс ; пер. з англ. А. Бірічева.- Харків : Ранок : Фабула, 2019.- 160c.

Якщо ви дійсно щасливі, ви випромінюєте світло. Але як цього досягти? Трохи бажання, натхнення, виконання нескладних рекомендацій — і ви із захопленням відчуєте радість життя. Прості поради, висловлювання, що надихають, і кумедні жарти, зібрані на сторінках цієї книги, допоможуть зробити ваше життя яскравішим!


1572585кп чз, 1572586 аб, 159.923.2
Барнс, А. Як вгамувати розум [Текст] / А. Барнс ; пер. з англ. М. Козиренко.- Харків : Ранок : Фабула, 2020.- 160c.

Наш мозок — унікальна річ, він продовжує активно працювати, навіть коли тіло відпочиває. А як часто нам не дають спокою думки про роботу чи дім? Постійно напружений розум виснажує, ми дратуємось через дрібниці і швидше втомлюємось. Анна Барнс знає, як зарадити цьому. У цій книжці з яскравими ілюстраціями зібрані дієві поради та корисні вправи, які допоможуть вгамувати розум та уповільнити нескінченний потік думок.

Книга у каталозі


1572579кп чз, 1572580 аб; 159.923.2
Барнс, А. Як бути стійким [Текст] / А. Барнс ; пер. з англ. М. Козиренко.- Харків : Ранок : Фабула, 2020.- 160c.

Хочемо ми цього чи ні, але зовнішній світ впливає на наше життя. Інколи залишає приємні подарунки, а інколи закидує проблемами. Ця книжка допоможе вам протистояти негативу, що ззовні проникає в наш затишний і спокійний внутрішній простір. Авторка зібрала дієві поради, мотиваційні цитати і яскраві ілюстрації, щоб показати, як залишатися стійким до життєвих негод.

Книга у каталозі


1572581кп чз, 1572582 аб; 159.923.2
Барнс, А. Як бути усвідомленим [Текст] / А. Барнс ; пер. з англ. А. Бірічева.- Харків : Ранок : Фабула, 2019.- 160c.

Чи хотіли б ви почуватися менш схильним до стресу, жити спокійніше і більш змістовно? Навчіться цінувати поточний момент і прийміть усе, що підносить вам життя. Запропоновані способи допоможуть вам краще зрозуміти себе й досягти цього й багато іншого. Прості поради, висловлювання, що надихають на самовдосконалення, і кумедні жарти наповнять кожен ваш день вдячністю і спокоєм.

Книга у каталозі