Архiв надходжень

Переглянути цікавi надходження


« початок ‹ назад 1 2 3 4 5 6 7 8 ... вперед › кінець »
 

1576459 кп хр; 612.392
Зайдан, Джордж Інгредієнти. Справжній склад того, що ми їмо й наносимо на шкіру [Текст] / Дж. Зайдан ; пер. з англ. І. Возняк.- Харків : Vivat, 2023.- 336c.

Чи справді продукти з барвниками та консервантами підштовхують нас до могили? Чи може кава спричинити якісь захворювання? Великий термін придатності у продуктів — це добре чи погано? Скільки треба використовувати сонцезахисного крему, щоб він приніс користь, а не шкоду? Кваліфікований хімік і популяризатор ненудної науки Джордж Зайдан пропонує цікавезне дослідження: що ми їмо, п’ємо, чим дихаємо і як найрізноманітніші речовини (від кофеїну до ГМО) впливають на організм.

Книга у каталозі


1576489 кп хр, 613.24
Перлмуттер, Девід Мозок у небезпеці. Дивовижна правда про хліб, вуглеводи й цукор - наших таємних убивць [Текст] / Д. Перлмуттер, К. Лоберґ ; пер. з англ. О. Буйвол.- Харків : Vivat, 2022.- 368c.

Вони щодня потрапляють до наших тарілок. Вони провокують деменцію, епілепсію, панічні атаки, хронічні головні болі, депресію, зниження лібідо, хвороби Альцгеймера та Паркінсона. Вони — це вуглеводи. Глютен та глюкоза здатні не лише справляти смакову насолоду, а й буквально стирати пам’ять та модифікувати гени. Революційний чотиритижневий план доктора Перлмуттера захистить ваш організм, зокрема мозок, від вуглеводного удару, знизить ризик неврологічних захворювань, допоможе залишатися бадьорими та активними і навіть полегшить перебіг певних хронічних захворювань.

Книга у каталозі


1576619кп по, 1576620 аб; 613.2
Соколова, Оксана Здоровий раціон для кращої версії себе [Текст] / О. Соколова ; худож. В. Дорошенко.- Харків : Vivat, 2022.- 271c.

Тонкощі, якими залюбки ділиться експертка з біохакінгу й антиейджингу, допоможуть вам стати кращою версією себе, красивою, здо­ровою, енергійною. Новий стиль життя вам безумовно сподобається. На вашій кухні — апе­титна їжа за рецептами шеф-кухарів, яку так і хочеться сфотографувати. У вашому щоденни­ку — планова перевірка організму. Ви не просто побачите у дзеркалі, але й відчуєте в кожному русі досконале тіло, яке працює на вас!

 Книга у каталозі

 


1576622 кп чз, 1576623 аб; 613.2
Фіцджеральд, Кара Зміни свій біологічний вік. Мінус 3 роки за 8 тижнів. На основі новаторського генетичного дослідження [Текст] / К. Фіцджеральд ; пер. з англ. Я. Лебеденко.- Харків : КСД, 2023.- 528c.

Ставати щодня молодше, а не навпаки... Якась магія? Ні, підтверджена наукою реальність. Бо ж хронологічний вік — не вирок, коли можна повернути назад біологічний годинник. Докторка Кара Фіцджеральд переконує: позбутися зайвих років можна, так само як і зайвих кілограмів. Для цього достатньо просто змінити раціон і запровадити дуже доступні зміни у способі життя. Повернути молодість без дорогих чи ризикованих препаратів, голодування по двадцять дві години на добу чи інших стратегій так званого біохакінгу.


ф1576702 кп по; 641.55(=161.2)(083.12)
Смаки Буковини [Текст] : гастрономічний путівник традиційної кухні / Чернівец. обл. держ. адмін. ; кер. проєкту, авт. текстів М. Шкрібляк, авт. світлин К. Ставчанська.- Чернівці : Книги-ХХІ, 2021.- 414c.

Кажуть, що давньоперські правителі відправляли своїх розвідників у чужі краї, щоби за тональністю звучання музики визначити суспільні настрої в тих державах та регіонах і вирішити, чи можна їх легко завоювати. Натомість більш миролюбні мандрівники й колись, і тепер досліджують особливості смаків національних та регіональних кухонь, визначаючи так бажання чи небажання глибшого знайомства. Буковинська кухня — це коронація і сублімація ландшафтів, культур, поезії, де «дзеркальний короп пряно мовчав п’ятьма мовами».

Книга у каталозі


ф1574012кп по, ф1574013 куц, ф1574014 аб; 641.56(477)
Волков, Олексій Сучасна українська кухня. Гастрономічна подорож Україною.- Київ : Поліпрінт, 2021.- 240c.

Гастрономічна подорож Україною» розповідає по 2–3 гастрономічні історії з кожного регіону України. Разом 30 кулінарних історій і кращих українських страв. Книжка занурює у світ гастрономічних рецептів від часів козацтва до сьогодення.

Книга у каталозі


ф1576645 кп по, ф1576646 аб; 641.55(=161.2)(083.12)
Івченко, Зоряна Літо на тарілці [Текст] : приготування страв та фото авторки / З. Івченко.- Львів : Урбіно, 2021.- 160c.

Українське літо — неймовірно щедра пора року, яка дозволяє насолодитися смаками свіжих овочів, ягід, фруктів, зелені та пряних трав. А багатий вибір м’ясних та рибних продуктів дозволяє створювати дивовижні й корисні, іноді незвичні, але такі смачні поєднання!

Книга у каталозі


ф1573485кп по; 641.56(477)
Івченко, Зоряна Готуємо по-українськи [Текст] : приготування страв та фото авторки / З. Івченко.- Львів : Урбіно, 2021.- 160c.

Книга відомої фуд-блогерки Зоряни Івченко, авторки понад двох десятків кулінарних книжок, призначається як для вправних куховарів, так і для початківців: кожен знайде тут рецепти до душі. Любите проводити на кухні багато часу й дивувати рідних та друзів утіленням вишуканих рецептів? Обожнюєте смачненьке, але не любите годинами стриміти біля плити? У цій книзі знайдуться рецепти для кожного — геть усе, від закусок аж до десертів. Рецепти, кожен з яких авторка готувала власноруч, перевіряючи складники та пропорції, супроводжуються її ж фото в улюбленому рустикальному стилі.


ф1573510кп по; 641.56(477)
Клопотенко, Євген Зваблення їжею з українським смаком [Текст] / Є. Клопотенко.- Київ : Книголав, 2020.- 176c.

Автор протягом кількох років досліджував історію національних страв, вивчав кулінарну літературу різних часів, мандрував всією країною, спілкувався з істориками, щоб сформувати власне розуміння української кухні і викласти його у новій книжці. У ній — 70 авторських рецептів давніх страв, які розділено на 9 розділів. Ви дізнаєтесь як приготувати супи та юшки, страви з м’яса, риби, овочів та грибів, каші, напої, закуски, випічку та солодке.


ф1573509кп по; 641.56(477)(083.12)
Клопотенко, Євген Зваблення їжею. 70 рецептів, які захочеться готувати [Текст] / Є. Клопотенко.- Київ : Книголав, 2021.- 192c.

До книжки входять 70 рецептів, поділених на сім розділів: сніданки, закуски та салати, перші страви, другі страви, страви для дітей, солодкі страви, варення. Корисним доповненням є готові варіанти страв для особливих обідів та вечерь. Вступне слово та примітки автора мотивують читачів експериментувати на кухні, створюючи власні шедеври. Ілюструють рецепти яскраві фуд-фото.

Книга у каталозі