Архiв надходжень
Переглянути цікавi надходження
« початок ‹ назад 1 2 3 4 5 6 7 8 ... вперед › кінець »
1576459 кп хр; 612.392
Зайдан, Джордж Інгредієнти. Справжній склад того, що ми їмо й наносимо на шкіру [Текст] / Дж. Зайдан ; пер. з англ. І. Возняк.- Харків : Vivat, 2023.- 336c.
Чи справді продукти з барвниками
та консервантами підштовхують нас до могили? Чи може кава спричинити якісь
захворювання? Великий термін придатності у продуктів — це добре чи погано?
Скільки треба використовувати сонцезахисного крему, щоб він приніс користь, а
не шкоду? Кваліфікований хімік і популяризатор ненудної науки Джордж Зайдан пропонує
цікавезне дослідження: що ми їмо, п’ємо, чим дихаємо і як найрізноманітніші
речовини (від кофеїну до ГМО) впливають на організм.
1576489 кп хр, 613.24
Перлмуттер, Девід Мозок у небезпеці. Дивовижна правда про хліб, вуглеводи й цукор - наших таємних убивць [Текст] / Д. Перлмуттер, К. Лоберґ ; пер. з англ. О. Буйвол.- Харків : Vivat, 2022.- 368c.
Вони щодня потрапляють до наших
тарілок. Вони провокують деменцію, епілепсію, панічні атаки, хронічні головні
болі, депресію, зниження лібідо, хвороби Альцгеймера та Паркінсона. Вони — це
вуглеводи. Глютен та глюкоза здатні не лише справляти смакову насолоду, а й
буквально стирати пам’ять та модифікувати гени. Революційний чотиритижневий
план доктора Перлмуттера захистить ваш організм, зокрема мозок, від вуглеводного
удару, знизить ризик неврологічних захворювань, допоможе залишатися бадьорими
та активними і навіть полегшить перебіг певних хронічних захворювань.
1576619кп по, 1576620 аб; 613.2
Соколова, Оксана Здоровий раціон для кращої версії себе [Текст] / О. Соколова ; худож. В. Дорошенко.- Харків : Vivat, 2022.- 271c.
Тонкощі, якими залюбки ділиться експертка з біохакінгу й антиейджингу, допоможуть вам стати кращою версією себе, красивою, здоровою, енергійною. Новий стиль життя вам безумовно сподобається. На вашій кухні — апетитна їжа за рецептами шеф-кухарів, яку так і хочеться сфотографувати. У вашому щоденнику — планова перевірка організму. Ви не просто побачите у дзеркалі, але й відчуєте в кожному русі досконале тіло, яке працює на вас!
1576622 кп чз, 1576623 аб; 613.2
Фіцджеральд, Кара Зміни свій біологічний вік. Мінус 3 роки за 8 тижнів. На основі новаторського генетичного дослідження [Текст] / К. Фіцджеральд ; пер. з англ. Я. Лебеденко.- Харків : КСД, 2023.- 528c.
Ставати щодня молодше, а не навпаки... Якась магія? Ні,
підтверджена наукою реальність. Бо ж хронологічний вік — не вирок, коли можна
повернути назад біологічний годинник. Докторка Кара Фіцджеральд переконує:
позбутися зайвих років можна, так само як і зайвих кілограмів. Для цього
достатньо просто змінити раціон і запровадити дуже доступні зміни у способі
життя. Повернути молодість без дорогих чи ризикованих препаратів, голодування
по двадцять дві години на добу чи інших стратегій так званого біохакінгу.
ф1576702 кп по; 641.55(=161.2)(083.12)
Смаки Буковини [Текст] : гастрономічний путівник традиційної кухні / Чернівец. обл. держ. адмін. ; кер. проєкту, авт. текстів М. Шкрібляк, авт. світлин К. Ставчанська.- Чернівці : Книги-ХХІ, 2021.- 414c.
Кажуть, що давньоперські правителі відправляли своїх розвідників у чужі краї, щоби за тональністю звучання музики визначити суспільні настрої в тих державах та регіонах і вирішити, чи можна їх легко завоювати. Натомість більш миролюбні мандрівники й колись, і тепер досліджують особливості смаків національних та регіональних кухонь, визначаючи так бажання чи небажання глибшого знайомства. Буковинська кухня — це коронація і сублімація ландшафтів, культур, поезії, де «дзеркальний короп пряно мовчав п’ятьма мовами».
ф1574012кп по, ф1574013 куц, ф1574014 аб; 641.56(477)
Волков, Олексій Сучасна українська кухня. Гастрономічна подорож Україною.- Київ : Поліпрінт, 2021.- 240c.
Гастрономічна подорож Україною» розповідає по 2–3 гастрономічні історії з
кожного регіону України. Разом 30 кулінарних історій і кращих українських
страв. Книжка занурює у світ гастрономічних рецептів від часів козацтва до сьогодення.
ф1576645 кп по, ф1576646 аб; 641.55(=161.2)(083.12)
Івченко, Зоряна Літо на тарілці [Текст] : приготування страв та фото авторки / З. Івченко.- Львів : Урбіно, 2021.- 160c.
Українське літо — неймовірно
щедра пора року, яка дозволяє насолодитися смаками свіжих овочів, ягід,
фруктів, зелені та пряних трав. А багатий вибір м’ясних та рибних продуктів
дозволяє створювати дивовижні й корисні, іноді незвичні, але такі смачні
поєднання!
ф1573485кп по; 641.56(477)
Івченко, Зоряна Готуємо по-українськи [Текст] : приготування страв та фото авторки / З. Івченко.- Львів : Урбіно, 2021.- 160c.
Книга відомої фуд-блогерки Зоряни
Івченко, авторки понад двох десятків кулінарних книжок, призначається як для
вправних куховарів, так і для початківців: кожен знайде тут рецепти до душі.
Любите проводити на кухні багато часу й дивувати рідних та друзів утіленням
вишуканих рецептів? Обожнюєте смачненьке, але не любите годинами стриміти біля
плити? У цій книзі знайдуться рецепти для кожного — геть усе, від закусок аж до
десертів. Рецепти, кожен з яких авторка готувала власноруч, перевіряючи
складники та пропорції, супроводжуються її ж фото в улюбленому рустикальному
стилі.
ф1573510кп по; 641.56(477)
Клопотенко, Євген Зваблення їжею з українським смаком [Текст] / Є. Клопотенко.- Київ : Книголав, 2020.- 176c.
Автор протягом кількох років
досліджував історію національних страв, вивчав кулінарну літературу різних
часів, мандрував всією країною, спілкувався з істориками, щоб сформувати власне
розуміння української кухні і викласти його у новій книжці. У ній — 70
авторських рецептів давніх страв, які розділено на 9 розділів. Ви дізнаєтесь як
приготувати супи та юшки, страви з м’яса, риби, овочів та грибів, каші, напої,
закуски, випічку та солодке.
ф1573509кп по; 641.56(477)(083.12)
Клопотенко, Євген Зваблення їжею. 70 рецептів, які захочеться готувати [Текст] / Є. Клопотенко.- Київ : Книголав, 2021.- 192c.
До книжки входять 70 рецептів, поділених на сім розділів: сніданки, закуски та салати, перші страви, другі страви, страви для дітей, солодкі страви, варення. Корисним доповненням є готові варіанти страв для особливих обідів та вечерь. Вступне слово та примітки автора мотивують читачів експериментувати на кухні, створюючи власні шедеври. Ілюструють рецепти яскраві фуд-фото.