Книги для теплого, затишного сімейного читання
Перегляд виставки

 
 


Містерія Різдва [Текст] / упоряд. С. Савка; худож. Б. Бондар; авт. передм. М. Савка. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2016. - 82 с. : іл

Книга — зимове тепло, книга-радість, відображення духу сімейного свята! Вона – про традиції і Головне, про те, що об’єднує покоління. Напередодні Нового року і Різдва так приємно зануритися в цю чудову атмосферу — послухати вірші та колядки, скуштувати смачні страви, без яких немислимий Святвечір і дійство Різдва. 

 
 


Сульберґ Аудгільд. Привиди проти суперкрутих [Текст] : повість / А. А. Сульберґ ; пер. з норв. Н. Іваничук. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2017. - 194 с.

Анне Беа тепер не впізнати! Дівчинка значно посміливішала, відколи ми бачилися з нею востаннє: вона тепер співає у гурті і навіть наважується поїхати у шкільну поїздку в гори. У цій мандрівці і її друзі, і суперкруті з вищої касти спізнають нові пригоди і більше дізнаються одне про одного. Їм доведеться розгадувати таємницю привида, що видає моторошні звуки, а вночі блукає коридорами колишнього закинутого готелю. Ох, такі страхіття вам і не снилися! Тим часом Анне Беа несподівано для себе стане учасницею любовного трикутника, з якого теж непросто виплутатися.

 
 

Мартен-Люган Аньєс.   Щастя в моїх руках [Текст] : роман / А. Мартен-Люган ; пер. з фр. Л. Кононович. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2017. - 247 с.

У юності Іріса мріяла шити одяг, проте її батьки зробили все можливе, щоб їхня дочка здобула пристойніший фах. Тепер її життя рухається за найгіршим сценарієм – зі щоденною рутиною буднів і свят, у якій навіть почуття коханого чоловіка в’януть просто на очах. І, здається, вже ніщо не може цього змінити. А проте одного дня Іріса зважується на відчайдушну спробу оживити свою давню мрію. Так вона потрапляє до Парижа. Нові враження, нові люди, нове життя. Та чи зможе Іріса зберегти своє справжнє кохання? Чи зможе знайти себе справжню? Чи зможе прийняти виклик і вийти переможницею?

 
 

Львів. Смаколики. Різдво [Текст] : збірка / уклад., авт. передм. Н. Нікалео. - Х. : Кн. клуб сімейного дозвілля, 2017. - 256 с.

По-справжньому святкова сімейна книга, яка перенесе вас до припорошеного снігом Львова, де головним героям випадає на долю зустрічатися та закохуватися, зневірятися та віднаходити надію, сумувати та радіти. Вони блукатимуть вузькими вуличками Міста Лева, виходитимуть на Площу Ринок, милуватимуться ялинкою та сидітимуть разом із вами у затишній кав'ярні, переповідаючи свої історії. Усі мають право на різдвяне диво. Воно давно чекає на вас на гомінких львівських площах, маленьких вуличках, у брамах австрійських кам’яниць чи затишних кав’ярнях. Старий годинникар зупинить для вас час, випадковий перехожий підкаже шлях, щоб почалась іще одна історія…

 
 

Теплі історії. Він і вона [Текст] : збірка оповідань / ред.-уклад. Ю. Шутенко. - К. : Брайт Стар Паблішинг, 2015. - 120 с. - (Теплі історії).

У книжці «Теплі історії. Він і Вона» подано низку оповідань, етюдів і замальовок різних авторів. Перед читачем розкриється чарівний калейдоскоп емоцій та вражень – від тремкої зав’язі знайомства чоловіка та жінки аж до потужної рушійної сили почуття, пронесеного крізь часопростір.

 
 

Смаль Юлія Хто повірить Елеонорі Чайці [Текст] / Ю. Смаль. - К. : Брайт Стар Паблішинг, 2016. - 140 с. - (Теплі історії).

Легка та добра повість «Хто повірить Елеонорі Чайці?» розповідає про найнеймовірніший рік у житті однієї молодої жінки. Головна героїня книги – це вчителька математики, яка побудувала кар'єру, добилася успіху, завоювала авторитет у колег, але особисте життя, на жаль, у неї не складається. Одного разу, на свій день народження вона пообіцяла собі створити справжню сім’ю. 
Зворушлива та іронічна історія з добрим гумором і жорстокою правдою життя, не зважаючи на трохи банальний сюжет, приводить до глибоких роздумів та висновків. Симпатичні та оптимістичні, але не досконалі герої повісті захоплюють своїм вмінням створити затишну родинну атмосферу, подарувати незабутнє свято та підняти настрій. А ще книжка пронизана ароматом мандаринів та печивом з корицею, передчуттям новорічного дива, коли сніг танцює під мелодію «Jingle Bells» й все навколо здається казково-несправжнім.

 
 

Діккенс Чарльз. Різдвяна пісня в прозі, або Святвечірнє оповідання з привидами [Текст] / Ч. Діккенс; пер. з англ. М. Філоненко; ред. Т. Клюкіна; худож. Ю. Ясінська. - К. : Форс Україна, 2017. - 144 с.

Головний герой повісті «Різдвяна пісня в прозі» — жорстокий і скупий стариган Скрудж, який зневажає радощі й свята, а обожнює лише гроші, постійно примножуючи власні статки. Навіть у Святвечір він заміряється працювати, аби збагатитися ще більше. Утім у святкові дні частенько трапляються дива. Скруджа стрічають три Духи, які показують старигану його минуле, теперішнє, а також можливе майбутнє життя, якщо він не схаменеться й не опам’ятається від жадоби збагачення, якою просякнутий кожен його подих.

 
 

Крюгер, Вільям Кент. Звичайна вдячність [Текст] / В. К. Крюгер ; пер. з англ. О. Дятел. - К. : Наш формат, 2016. - 312 с. 

«Звичайнa вдячнicть» яcкpaвий, зaxoпливий дeтeктив, зa який Вiльям Кeнт Кpюґep у 2013 poцi oтpимaв пpeмiю Eдґapa Aллaнa Пo. Cюжeт змушує читaчa думaти тa уявляти, paдiти тa cпiвпepeживaти, зaxoплювaтиcя тa знeвaжaти. Книгa дacть змoгу бaгaтьoм пepeocмиcлити влacнe cтaвлeння дo життя з уciмa йoгo злeтaми тa пaдiннями. Цe пpoнизливий poмaн пpo гipку цiну мудpocтi, пpo нeвiдвopoтну милicть i пpo тe, щo нac вiд вiчнocтi вiдoкpeмлює лишe пoдиx, oдин ocтaннiй пoдув вiтpу...

 
 

Толкін Дж. Р. Р.  Листи Різдвяного Діда [Текст] / Дж. Р. Р. Толкін; худож. Дж. Р. Р. Толкін; ред. Б. Толкін; пер. з англ. О. О'Лір. - Львів : Астролябія, 2017.

Щороку в грудні дітям Дж. Р. Р. Толкіна приходив конверт зі штемпелем Північного Полюса, а всередині — лист, написаний химерним тонким почерком і оздоблений чудовими кольоровими малюнками. Всі ці листи були від Різдвяного Діда і розповідали дивовижні історії про життя на Північному Полюсі: як північні олені зірвалися з прив’язі й порозкидали подарунки по всій околиці; як безталанний Білий Ведмідь видерся на крижаний полярний шпиль і гепнувся звідти на будиночок Різдвяного Діда, провалившись крізь дах; як той Ведмідь розбив Місяць на чотири шматки, і через це Місячанин упав із неба в Дідів садок; як велися війни з полчищами капосних гоблінів, котрі жили в печерах під будинком. Часом якусь приписку надряпував Білий Ведмідь, а часом Ілберет Ельф дописував щось своїм елегантним плавним почерком, додаючи цим історіям ще більше життя і гумору.

 
 

Матіяш Дзвінка. Перше Різдво [Текст] / Д. Матіяш; худож. Б. Бондар. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2016. - 41 с. : іл.

Різдвяна історія очима української письменниці Дзвінки Матіяш та ілюстраторки Богдани Бондар поверне вас із дітьми до витоків Різдва – не просто гарного родинного свята, а історії Божого народження і відкуплення людства. Твори письменниці сповнені таємничої загадковості і аскетичної чутливості.

 
 

Касдепке Гжегож. Касперіада. Незвичайні пригоди звичайної родини [Текст] / Г. Касдепке ; пер. з пол. Б. Ю. Антоняк; худож. П. Рихель. - Харків : Школа, 2016. - 192 с. : кольор. іл. - (Нова дитяча книга)

Кумедні історії про маленького хлопчика Каспера, який навіть звичайний похід до дитячого садочка, копирсання в пісочниці чи ліплення сніговика може перетворити на захопливу пригоду, чим надзвичайно тішить своїх батьків і читачів по всьому світу. Кожна історія-це скарб батьківської любові, довірливих стосунків, дивних, але дуже важливих справ і речей.