«Дивосвіт різдвяних свят»
Перегляд виставки

 
 

Ф1558557
641.55
К 77

Кравецька Л. Святкові страви Західної України. - Харків, 2019

Святковий стіл, уставлений різноманітними наїдками та смаколиками, - файна нагода зібратися в теплому родинному колі та запросити друзів. Відома авторка, блогерка та вправна господиня Леся Кравецька зібрала найкращі рецепти святкових страв Західної України, які до того ж легкі у приготування. Смачного!

 
 

Ф1551234
641.55
К 77

Кравецька Л. Сучасна кухня з Лесею Кравецькою. - Харків, 2013

Українська кухня – то не лише борщ та вареники з сиром. Леся Кравецька, авторка видання зібрала близько 200 найкращих рецептів сучасної української кухні. Ці страви перетворять будь-яку традиційну сімейну вечерю на цікаву гастрономічну пригоду! Покрокові рецепти допоможуть вам без проблем приготувати смакоту з простих та доступних інгредієнтів!

 
 

Ф1573587
641.56
П 38

Плесконос А.А. Національна кулінарна спадщина України.- Київ, 2021

Ця книжка покликана допомогти визначитися в розмаїтті української кухні – не просто дати інформацію про найбільш популярні місцеві страви, які ви найчастіше знайдете  в ресторанах, але також розповісти історію виникнення цих страв і їхнє значення в житті українців.

 
 

Ф1569244
641.56
З – 43

Звичаї нашого роду: страви української кухні. - Київ, 2019 

Свої самобутні народні звичаї мають українці. Цей скарб дістався нам від далеких пращурів ще з прадавніх часів. З часами язичницькі та християнські традиції так тісно переплелися, поєдналися і міцно вкорінилися в житті народу, що тепер складно розпізнати, де закінчується в народних звичаях праукраїнське і де починається християнське. Адже на Різдво ми колядуємо й готуємо кутю, та ще й відзначаємо його саме в той час, на який колись, ще до християнства, припадало свято зимового повороту сонця – Коляда.

 
 

Ф1574012
641.56
В67

Волков О. Сучасна українська кухня. Гастрономічна подорож Україною - Київ, 2021

Книга передбачає гастрономічні історії з кожного регіону України, по 2-3 історії з кожного регіону. Разом 30 кулінарних історій та кращих українських страв до 30-тиріччя країни.