«Різдвяні історії»
Перегляд виставки

 
 

ф1540840 чз   
63.529(4УКР)-73    
К 20

Капранов, Дмитро Віталійович Капранов Віталій Віталійович  Веселих свят!. -Київ: Зелений пес, 2014. -104 с.

 Свято - це не тільки і не стільки застілля, скільки вміння створити святковий настрій та провести незабутній день разом із родиною та друзями. У книзі ви знайдете все про головні українські свята - історію, традиції, прикмети, ритуали, а ще пісні з нотами, святкові страви із рецептами, ігри та забави, рукомесло зі схемами, і до того ж, багато малюнків та іншої корисної інформації. Книжка навчить святкувати українські свята по-сучасному і водночас так, як це робили наші дідусі та бабусі. Веселих свят!

 
 

1544592кп чз   
84(4УКР)6-44я43    
Л 89

Львів. Смаколики. Різдво : збірка. -Х.: Кн. клуб сімейного дозвілля, 2017. -256 с

У кожній з цих історій – народження Нового почуття, нової надії, нового змісту, нових спогадів У святковій різдвяній колотнечі на площі Ринок вони можуть раптово опинитися поряд з вами – герої цих оповідань, що кохали, страждали, раділи. Це наче уривки сповіді, випадково підслуханої у затишній кав’ярні за філіжанкою духмяної кави та теплим марципаном Наче святковий львівський пляцок, де яскравими начинками, з любов’ю зібраними добрими чарівницями-господинями, українськими письменницями Вікторією Гранецькою, Дарою Корній, Тетяною Белімовою, Нікою Нікалео та іншими, стануть надія, романтика, вірність та віра в народження нового життя. 

 
 

1553215кп хр чз 
821.111(73)'06-31      
Н 20

Най сніжить. Три романтичні історії на свята = Let it Snow: [збірник]/ . -Київ: КМ-БУКС, 2017. -303, [1] с.

   Троє авторів підліткових книг-бестселерів змусять вас повірити у дива, і ви з головою пірнете у три пов'язані між собою розповіді про кохання, романтику та палкі поцілунки!  Різдвяна снігова буря перетворює одне маленьке містечко на дуже романтичне місце, яке можна побачити тільки в кіно. Ну, десь приблизно так. Зрештою, ніколи не очікуєш на солодкий поцілунок незнайомця, коли морозяної ночі йдеш з засипаного снігом вокзалу. Та й ніхто ніколи не подумає, що поїздка до Вафл Хаус через кучугури снігу стане початком великого кохання з давнім другом. Або навіть те, що шлях до справжнього кохання починається досить болюче вранці у Старбаксі, нікому й на думку не спаде!

 
 

ф1561666кп хр чз 
821.161.2'06-3(082)  
Д 44

Диво на Різдво: казки, притчі, оповідання. -Харків: Віват, 2019. -91 с.

У різдвяну ніч стаються дива: зорі сяють яскравіше, зимове повітря набуває казкового присмаку, починаються найцікавіші пригоди. Завжди хочеться подовжити цю радість, вловити невагомий, особливий різдвяний настрій. Зробити це дуже просто — різдвяний дух є в кожному оповіданні цієї збірки. Поряд з її героями відчуваєш красу і магію свята. Вони залюбки стають провідниками у світ, сповнений добра та любові. Ці історії солодкі, як мандаринки, зігрівають, як імбирний чай з медом, дарують надію, як перша різдвяна зірка. Щасливого Різдва!

 
 

1562048кп чз 
821.113.5'06-31      
Г 68

Гордер, Юстейн. Різдвяна містерія. -Львів: Літопис, 2019. -250 с.

Відомий норвезький письменник Юстейн Ґордер у своїй книжці майстерно передає неповторну атмосферу очікування великого дива Різдва Христового. Розповідь у формі передріздвяного календаря дає змогу читачам разом із хлопчиком Йоакимом прожити і пережити знову біблійну історію за допомогою магічної мандрівки крізь час і простір у Вифлеєм, коли там сталася радісна новина – народилося Дитятко Ісус.
     Для сімейного читання і спільного проживання дивовижної містерії Різдва.

 
 

1569510кп чз 
821.161.2'06-34    
Т 35

Терлецька, Ярослава Петросаняк Галина. Різдвяний янгол: зимові оповідки з Карпат. -Брустурів: Дискурсус, 2020. -110 с. 

Ці історії переносять у Карпати і в Різдво, як машина щастя. Адже саме там щастя було найоднозначнішим —  у карпатському дитинстві Ярослави Терлецької і Галини Петросаняк. Тут органічно сплітаються казкові сюжети, гуцульський дух і старовинні коляди. Ця книжка зігріє душу і дітей, і дорослих.

 
 

ф1572858кп чз 
398.332.416      
Ф 79

Форсайт, Марк  Різдвяний ріг достатку. Історії, які ховаються за традиціями коляди. -Харків: Фоліо, 2020. -107 с.

Марк Форсайт у книзі «Різдвяний ріг достатку» заглиблюється у витоки Різдва та значення, що стоять за традиціями та історіями, які ми сприймаємо як звичайні під час свят. Чи знаєте ви, чому ми приносимо мертве дерево в будинок і прикрашаємо його? Чому відлічуємо дні до Різдва з Адвентом? І чому ми відзначаємо цей день 25 грудня? Багато людей припускає, що ці традиції є сучасними варіантами язичницьких, але цей міф насправді дотепно спростовується автором. 
    
Як каже Марк Форсайт на початку своєї книги: «Якби треба було пояснити, що таке Різдво, комусь, хто про нього ніколи не чув — скажімо, …інопланетянину — спочатку б це його, напевно, спантеличило, а потім він підірвав би всю нашу планету — щоб не ризикувати». До цієї книги ми насправді мало що знали про Різдво.

 
 

ф1573454кп чз 
398.332.416      
Г 37

Гербіш, Надійка Грицак Ярослав. Велика різдвяна книжка. -Київ: Портал, 2020. -200 с.:

Різдво — свято з особливою атмосферою надії та дива. В історії чимало зворушливих прикладів, як-от перемир’я під час Другої світової, коли по обидва боки фронту звучала та сама колядка. Голоси двох авторів переплітаються, щоразу додаючи нових смислів та інтонацій у розмову про найсвітліше свято. Історичні факти, роздуми про народження Бога, традиційні та комерційні символи, Різдво в маскультурі — мозаїка тем, що витворює особливе різдвяне співзвуччя.