«Формула щастя»
Перегляд виставки

 
 

1569316кп чз 
821.111(73)'06-31
Д 40

Джіо, Сара. Я кохатиму тебе завжди [Текст] : роман / С. Джіо ; пер. з англ. С. Мокра. - Харків : Віват, 2020. - 288 с.
      
«У цій теплій і водночас щемкій історії майстерно сплітаються події минулого й сьогодення. Головна героїня Кейлі Крейн не може повірити у власне щастя: вона успішна журналістка й наречена ідеального хлопця. Проте одна зустріч із Кейдом Макаллістером, коханням цілого її життя, несподівано змінює все. Тепер він безпритульний і не впізнає Кейлі, але жінка вирішує дізнатися, що сталося з ним колишнім керівником фірми звукозапису, і хоче допомогти йому владнати своє життя.»

 
 

1551687кп чз 
159.922.1-055.2
К 17

Каллан, Джеймі Кет. Бонжур, щастя! Як отримувати радість від життя [Текст] / Дж. К. Каллан ; пер. з англ. Т. Заволоко. - К. : КМ-БУКС, 2018. - 255 с.

«Від авторки світового бестселера «Француженки не сплять на самоті»!
Ця книжка — дарунок жінкам усього світу. У ній автор прагнула показати прості шляхи збереження власного стилю, натхнення та енергетики, додавши трохи французької joie de vivre. В цій книжці безліч відомостей про родину, суспільство, роботу, кохання, шлюб, старіння і проблеми зі здоров'ям, а також про тонкощі щоденного життя, шопінг, про прості радощі життя.
Із книгою Джеймі Кет Каллан «Бонжур, щастя!» ви навчитесь та зможете:

• Купувати і споживати менше, а насолоджуватися більше!
• Фліртувати по-французьки!
• Відкривати себе нову!»

 
 

1573516кп чз 
821.111(410.5)'06-31
К 60

Колґан, Дженні. Маленька книгарня щастя [Текст] : роман / Дж. Колґан; пер. з англ. О. Сандига. - Київ : Рідна Мова, 2021. - 340 с.

« Бібліотеку, в якій багато років працювала Ніна, розформовують. Дівчина втрачає улюблену роботу, що є сенсом її життя — адже вона не уявляє себе без книжок. Що робити? Боротися за місце під сонцем, напитуючи вакансії бібліотекаря в натовпі таких самих шукачів? А може, набратися сміливості та нарешті спробувати втілити давню мрію — відкрити власну пересувну книгарню? І можливо, десь за рогом на Ніну чекають нова домівка, нові друзі та навіть кохання всього її життя…

Разом із героїнею роману Дженні Колґан «Маленька книгарня щастя» читач порине в хвилюючу атмосферу щоденних змін, знайомств і свят, яких, здавалося, годі було сподіватися в маленькому шотландському містечку.»

 
 

1569528кп чз 
821.161.2'06-32
Ф 94

Фукс, Ксенія. 12 сезонів жінки [Текст] / К. Фукс ; літ. ред. І. Урда. - Чернівці : Книги - ХХІ, 2020. - 239 с.

«12 сезонів жінки» можна назвати романом, якщо вважати, що головна героїня – це сучасна жінка. 12 новел, об’єднаних між собою головними персонажами, але не пов’язаних хронологічно, присвячені соціальним та психологічним проблемам, з якими стикається сучасна жінка. Кар’єра або дитина? Як протистояти насиллю? Як визначити власну сексуальну ідентичність? Чи дійсно кохання та війна крокують поряд одне з одним? Ці та інші запитання ставлять собі 12 героїнь книжки.»

 
 

1569305кп чз 
821.111(73)'06-31
Г 47

Ґілберт, Елізабет. Місто дівчат [Текст] : роман / Е. Ґілберт; пер. з англ. Г. Лелів. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. - 534 с.
         
«Місто дівчат» — новий бестселер Елізабет Ґілберт, яка підкорила світ романами «Їсти, молитися, кохати» та «Природа всіх речей».
Це інтригуючий роман про жіночу сексуальність і свободу, про відвагу бути собою і право жити так, як тобі хочеться. А ще — історія дуже незвичайного кохання, на яке наклала свою тінь війна, та справжньої дружби, яку нелегко знайти, зрозуміти та оцінити, особливо в такому непростому і мінливому місті, як Нью-Йорк. Роман «Місто дівчат» починається 1940 року, коли дев’ятнадцятилітню Вівіан Морріс виганяють з престижного коледжу. Батьки відправляють доньку на Мангеттен до тітки — власниці невеликого, проте дуже ексцентричного театру. Несподівано для себе Вівіан опиняється у справжньому вирі довоєнного богемного життя. Знайомства із зірками, незвичайні театральні постановки, нестримний секс, ріки алкоголю і відчуття цілковитої свободи спершу заворожують та спокушають, а потім вибивають землю з-під ніг. І це лише початок шляху Вівіан довжиною в життя, який необхідно пройти, щоб зрозуміти: ти не мусиш бути хорошою дівчинкою, щоб бути хорошою людиною.»

 
 

1572703кп чз 
821.161.2'06-31
М 36

Мацко, Ірина Олександрівна. Душевні рецепти [Текст] : новели / І. О. Мацко. - Харків: Фоліо, 2021. - 412 с. 

«Історії, які розповідає Ірина Мацко, прекрасні тим, що в них завжди бачиш вихід зі складної ситуації та відчуваєш натхнення на зміни. В кінці дається мудра порада, яка заряджає оптимізмом та вірою в добро, щастя й успіх у житті.

Рекомендуємо «Родзинки радості» для зміцнення організму, особливо після перенесених життєвих труднощів. «Мигдаль для серця» — продукт універсальний. Його можуть вживати майже всі категорії людей, за винятком тих, що мають індивідуальну непереносимість душевного тепла або надлишкову увагу до себе. При будь-якому душевному, сердечному, моральному болю читайте «Імбир для душі» — це знизить неприємні відчуття. «Шпинат для мізків» має надзвичайний вміст поживних думок.»

 
 

1573449кп чз 
821.111'06-31
Г 29

Гейг, Метт. Опівнічна бібліотека [Текст] / М. Гейг ; пер. з англ. Г. Яновська. - Харків : Жорж, 2021. - 416 с.

 « Десь між життям і смертю існує бібліотека з незліченними книгами. І кожна з них — це історія паралельної реальності. В одній книзі викладена історія вашого життя таким, яким воно є; в інших — історії життів, які ви могли б прожити, якби в певний момент наважилися щось змінити. Уявіть, що у вас з’явилася можливість піти в таку бібліотеку і переглянути всі варіанти…

Нора Сід — одна з тих, хто отримав такий шанс. Обираючи книги в Опівнічній бібліотеці, Нора проживає свої нові життя — ті, в яких зробила інший вибір: стала науковицею, спортсменкою, рок-зіркою, вірною дружиною…
Та чи виявиться хоча б одне з цих життів кращим за те, яке вона має?»

 
 

1569313кп чз 
159.922.6
Д 40

Джей, Меґ. Визначні роки. Від 20 до 30. Вмикай на повну та досягай максимуму [Текст] / М. Джей; пер. з англ. Л. Герасимчук. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 240 с.
            
 «Існує міф, що юнакам і дівчатам, яким минуло двадцять, бракує тямущості, щоб цікавитись інформацією, здатною змінити життя. І міф про те, буцімто тридцять — це нові двадцять і зробити щось у пізнішому віці означає зробити це краще. Натомість Меґ Джей довела факт, що 80 % доленосних подій відбуваються в житті людини до 35 років. Дві третини зростання рівня зарплатні припадає на перші десять років кар’єри.

До тридцяти років понад половина людей одружуються, зустрічаються або живуть разом із майбутніми чоловіками чи дружинами. Характер найістотніше змінюється в період від двадцяти до тридцяти років — не до і не після. До тридцяти років мозок людини завершує свій розвиток. І що тепер робити з цією інформацією? Саме час дізнатися, як не змарнувати можливості «вирішального десятиріччя»!»

 
 

1551496кп чз
179.9-055.2(477)
Д 22

12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину [Текст] / авт.-упоряд. М. Савка. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2017. - 204 с. 

Дванадцять жінок, дванадцять цінностей, дванадцять відвертих розмов. Мар’яні Савці вдалося створити особливий комунікаційний простір, у якому витворився жіночий обмін думками та ідеями про найголовніше: любов, справедливість, милосердя, толерантність... Такий, у якому ми вчимося думати по-новому, вголос говорити про те, що важливо.

У цій книжці — цікаві ідеї, життєвий досвід, думки та роздуми про те, що наповнює людське життя, що збагачує його по-справжньому. «Дуже важливо говорити про цінності задля самої людини, щоб їй легше жилося, працювалося, щоби вона себе більше почувала людиною. Цей проект — це щирі одкровення. І це теж дуже відповідально — відкривати свій внутрішній простір. Бо коли ти пускаєш на свою персональну територію інших людей, ти тим самим віддаєш частину себе, стаєш відкритішим для інших. Відповідно люди можуть більше від тебе почерпнути.»