Вірні та віддані друзі. Безстрашні захисники.
Перегляд виставки

 
 

м1547399кп чз 
821.161.2'06-3
Г 97

Гуцало Євген Пилипович. Скажений чорнобильський собака [Текст] : вибрані твори / Є. П. Гуцало. - К. : Знання, 2014. - 221 с.

У наведених творах Євгена Гуцала (1937-1995) перед нами постає життя хлопчиків і дівчаток, сповнене захоплюючих пригод, мандрівок, несподіваних зустрічей та вчинків, складних, нерідко драматичних, а часом і кумедних ситуацій, зухвалих витівок - усього того, що й творить неповторний світ дитинства. Читача захоплює цікавий сюжет, який стрімко розвивається і тримає в напрузі, а головне - дух благородства, здатність юних щиро співчувати, проявити наполегливість, волю і попри всілякі перешкоди прийти на допомогу слабшому. Приваблює також сповнена гармонії та поезії мова письменника.

 
 

1569342кп чз 
821.111(73)'06-31
К 35

Кемерон Брюс. Обіцянка собаки [Текст] : роман / Б. Кемерон; пер. з англ. Ю. Підгорна. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 382 с.

Кажуть, усі собаки потрапляють до раю. Особливо такі, як Бейлі. Він прожив чимало життів і нарешті може спочити. 
Та Ітан, перший господар Бейлі, знов відправляє його на землю. Врятувати ще одну родину. Виконати свою останню обіцянку людям. Тут без жертв не обійтися: Бейлі має забути свої попередні життя та втратити спогади про Ітана. Віддати найдорожче заради щастя чужої родини. 

Однак собача любов здатна творити великі дива. І Бейлі готовий до своєї останньої подорожі.

 
 

1559642кп чз 
821.133.1(494)'06-31
Д 45

Діккер, Жоель. Книга Балтиморів [Текст] : роман / Ж. Діккер; пер. з фр. Л. Кононович. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2018. - 540 с.

«Книга Балтиморів» — родинна сага з детективним сюжетом, історією великої любові і Драми. Це психологічний роман, у якому відомий письменник Маркус Ґольдман (герой бестселера Жоеля Діккера «Правда про справу Гаррі Квеберта») розгадує таємниці трьох поколінь своєї родини і пише нову книжку. 

Розв'язка історії Балтиморських і Монклерівських Ґольдманів відома — жахлива Драма, що зруйнувала не одне життя. Проте, чим вона була — випадковим поворотом долі чи логічним фіналом низки секретів, протистоянь, незреалізованих амбіцій, конкуренції та боротьби за визнання і любов, які десятиліттями приховувалися в сім'ї Ґольдманів? І чи було кохання Маркусового життя, яке він знову зустрів через вісім років після трагедії, кульмінацією в цій Драмі чи другорядним тлом?

 
 

1545674кп хр чз 
84(4ВЕЛ)6-44
Б 72

Бовен, Джеймс. Вуличний кіт на ім'я Боб [Текст] : повість / Д. Бовен ; пер. з англ. В. Панченко. - К. : Рідна мова, 2016. - 206 с.

Ця історія сталася в Лондоні, хоч могла трапитися в будь-якому сучасному великому місті. Два випадкові знайомі — вуличний музикант Джеймс і вуличний рудий кіт Боб — стають друзями на все життя і дарують один одному надію на щастя…

 
 

1545776кп чз 
84(4УКР)6-445
Г 83

Гридін, Сергій Володимирович. Кігтик Ковбаско [Текст] / С.В. Гридін. - Львів: Вид-во Старого Лева, 2016. - 152 с.

П’ятикласникові Олегові життя власного кота Кігтика Ковбаска здається мало не щастям – їж, гуляй і вилежуйся, скільки влізе. Проте одного ранку хлопцеві доведеться прокинутися… котом. А Ковбаскові – піти до школи замість свого господаря. Якими пригодами обернулося це дивне перетворення – читайте у новій книзі Сергія Гридіна.

 
 

1570572кп чз 
821.161.2'06-311.3
Г 94

Гуменюк Надія Павлівна. Зустріч на Босому мосту [Текст] : повість / Н. П. Гуменюк. - Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, 2020. - 213 с.

Якби не Радик Буслик та рудий Боніфацій, то, цілком ймовірно, це таємниче підземелля у передмісті ще й досі ховало б від людей скарб, захований у ньому багато років тому. Але ж і кіт, і хлопчик та його друзі — такі непосидючі, кмітливі й допитливі! Та й сміливості їм не позичати. Бо, погодьтеся, далеко не кожен насмілиться спуститися у підземелля, де не лише цікаво, але й дуже небезпечно. Весела пригодницька історія, написана Надією Гуменюк, не залишить байдужими маленьких мрійників і шукачів пригод.

 
 

м1537968кп чз 
84(4ВЕЛ)6-44
О-76

Остер Пол. Тимбукту [Текст] / П. Остер. - М. : Эксмо, 2014. - 224 с.

Якось нью-йоркський поет Віллі Гуревич уявив, що посланий у світ Санта-Клаусом. Побачивши свого патрона в телевізорі, він поміняв прізвище на Святвечір і вирушив по країні творити добро в компанії вірного пса на прізвисько Містер Зельц - якому і відведена роль оповідача. Зворушлива історія їхніх мандрів викладена прославленим автором "Нью-йоркської трилогії" та "Книги ілюзій", "Левіафана" та "У країні натури, що йде" зі своєю фірмовою проникливістю, класичною простотою і стриманою смутком. І навряд чи Пол Остер мав на увазі Чехова, а Гаврила Троєпольського читати ніяк не міг, але його Містер Зельц успадковує по прямій і Каштанці, і Білому Біму Чорне Вухо. 

 
 

1541808кп чз 
84(4ВЕЛ)6-44
Л 91

Льюис Дэмиен. Джуди. Четвероногий герой [Текст] : роман / Д. Льюис ; пер. с англ. Ю. Сапрыкин. - Харьков ; Белгород : Клуб семейного досуга, 2015. - 336 с.

Її відданість і вірність урятували життя сотням людей.
Вражаючий дар цього собаки подарував порятунок багатьом людям, а його любов і відданість допомагали вижити, коли надії вже не було.
Крихітне щеня народилося напередодні війни. Англійські моряки врятували його від гіркої долі. Незабаром маленька пухнаста Джуді стала талісманом їхнього корабля. Вона відчувала наближення небезпеки та попереджала моряків. Коли екіпаж корабля потрапив у полон, вороги хотіли вбити собаку. Але Джуді вижила і потай пробралася до табору для полонених — до своїх! Разом з людьми вона жила в таборовому пеклі і дарувала морякам радість.

Ця історія – не вигадка. В основу роману лягли реальні факти про унікального пса, який нарівні з людьми служив на військовому кораблі під час Другої світової. Після війни він отримав нагороди за вірність та мужність.

 
 

1546316кп чз 
84(4РОС)6-44
В 57

Владимов Георгий. Верный Руслан [Текст] : повести / Г.Н. Владимов. - Харьков; Белгород: Клуб Семейного Досуга, 2016. - 349 с.

Унікальна добірка дивовижних, захоплюючих, зворушливих романів про тварин, їх незвичайні пригоди, відданість і безкорисливу дружбу. Герої творів Дж. Лондона, Дж. О. Кервуда, Е. Сетона-Томпсона та інших уславлених письменників — дикі звірі, які часом бувають добрішими і милосерднішими за людей.

 
 

1548669кп чз 
821.111'06-311.1
Л 91

Льюис, Дэмиен. Нэпал - верный друг. Пес, подаривший надежду [Текст] : роман = A dog called hope : a novel / Д. Льюис, Дж. Морган ; пер. с англ. И. Серебрякова. - Харьков : Клуб семейного досуга, 2017. - 348 с.

Колишній військовий репортер і популярний британський письменник і сценарист Демієн Льюїс, автор кількох світових бестселерів, серед яких «Джуді: чотириногий герой», і колишній солдат ВВС США Джейсон Морган разом розповідають реальну історію дивовижного пса на прізвисько Непал.

Коли Джейсон, який дивом вижив під час невдалої спецоперації, багато місяців балансував між життям і смертю на лікарняному ліжку, десь уже підростав його майбутній друг — маленький чорний лабрадор. Його вибрали, щоб виховати компаньйона для людей з особливими потребами та виростити пса, навички якого важко оцінити грошима. Зустріч з ним змінила життя Джейсона, одинокого батька трьох синів, прикутого до інвалідного крісла.
Зі змученого болем колясочника стати опорою та гордістю для своїх дітей, тренером футбольної команди, учасником Ігор воїнів та марафону, гостем телепередач та Білого Дому — і скрізь разом із вірним Непалом розповідати про те, яким дивовижним дивом може стати дружба людини та собаки.

 
 

1498738кп чз 
84(4ІСП)6-44
Л 55

Ліврага Ріцці, Хорхе А. Пес на ім'я Моассі [Текст] / Х. А. Ліврага Ріцці. - К. : Новий Акрополь, 2005. - 120 с.

У цій праці професор Ліврага звертається до проблем нашого часу. Він аналізує зловживання владою, несправедливість, протиріччя того століття, і водночас закликає ввійти в ХХІ століття з більш незалежними поглядами. У творі «Пес Моассі» ми зустрічаємо критичний погляд у формі фантастичної розповіді. Головним героєм є пес, який отримавши тіло людини, але в душі залишившись собакою, дивиться з властивою йому простотою логіки на ірраціональні моменти людського суспільства.