Зберігайте спокій та читайте книги!
Перегляд виставки

 
 

1573625кп чз
615.851
С 76


Станчишин В. Стіни в моїй голові. Жити з тривожністю і депресією. – 2-ге вид., випр. – Київ : Віхола, 2021. – 208 с.


Книжку Володимира Станчишина «Стіни в моїй голові» присвячено тривожності, депресії, соціальним фобіям, різним психічним розладам, які більшою чи меншою мірою впливають на звичний спосіб життя людини в соціумі. Вона не вилікує вас від неприємних станів, але допоможе зрозуміти — жити з ними можливо. Усі ми, стверджує автор, є тривожними, і в цьому немає нічого надзвичайного. Головне — зрозуміти, що тривога супроводжує нас усе життя й відіграє свою важливу роль у нашому існуванні. Треба зазначити, що тут нема чітко прописаних методик роботи з тривожністю. Це скоріше книжка-орієнтир, яка покаже, в який бік рухатися. Через усю книжку проходить думка, що всі проблеми можна подолати. Не тривожтесь дарма та читайте хороші корисні книжки.

Посилання на книгу

 
 

1553821кп чз 1553822 аб
821.161.2'06-32
М 36


Мацко І.  Імбир для душі : замальовки, новели. – Харків : Фоліо, 2017. – 139 с.


Збірка витончених психолого-філософських нарисів з вишуканим відтінком кулінарії. Автор пропонує всім, хто відчуває душевний біль, страх, сум та інші неприємні емоції, що заважають спокійному та впевненому життю, завітати на консультацію до її затишної літературно-кулінарної майстерні. Разом з письменницею читач не лише надихнеться душевними історіями, а й готуватиме й куштуватиме оригінальні страви. Імбир вважається особливою приправою. Це – дуже корисний продукт, тому його сміливо можна застосовувати для профілактики і лікування апатії та відчаю. Новели, що увійшли до збірки «Імбир для душі», рекомендується читати по кілька разів – при тривалому застосуванні вони діятимуть як заспокійливий компрес. Також імбир є чудовим каталізатором гарного настрою – здавна відомі його властивості викликати щастя та забезпечувати людський організм надзвичайною енергією.

Книга має незвичайну побудову – замість глав вона складається зі «страв». Кожна «страва» має свою рецептуру та тонкощі приготування. Кожну історію авторка доповнює «кулінарними секретами» – коротким підсумком, порадами та рекомендаціями щодо застосування досвіду головних героїв на практиці. Властивості запропонованих страв дійсно лікувальні – їхнє вживання спрямоване на вироблення певних якостей і рис, без яких важко уявити щасливе життя, загоєння душевних ран і запобігання емоційних відхилень. Імбир перемоги та надії, розкутості й відновлення, пристрасті та мрій, витримки і наполегливості – ці та інші рецепти допоможуть читачам «смачно» і з користю провести час з цією надзвичайною книгою.


Посилання на книгу

 
 

1551687кп хр 1551688 аб
159.922.1-055.2
К 17


Каллан Джеймі Кет. Бонжур, щастя! Як отримувати радість від життя / Дж. К. Каллан ; пер. з англ. Т. Заволоко. – Київ : КМ-БУКС, 2018. – 255 с.

 

Натхненницею для створення книги Каллан стала її власна бабуся-француженка, яка, навіть бувши у похилому віці, мала чудовий вигляд і вчила того ж онуку. Книга надихає впроваджувати особисті маленькі сімейні ритуали, вигадувати традиції, знаходити улюблені місця у місті, відвідувати їх з особливим настроєм і трепетом. Кожному відомі базові істини щастя – успіху – гармонії, але змусити себе все робити як треба і при цьому насолоджуватися, а не перетворювати на рутинність і обов'язковість – це ще ох яке не просте завдання. Саме ця книга допомагає трохи уповільнити свій темп життя та додати краплю святковості у свою буденність.


Посилання на книгу

 
 

1558136кп хр 1558137 аб
159.947
М 79


Морін Е.  13 звичок, яких позбулися сильні духом люди. – Харків : Ранок : Фабула, 2019. – 288 с.

Жалість до себе насправді буває досить привабливою. Вона дозволяє перекласти відповідальність на життєві ситуації чи інших людей. Проте це – погана стратегія, адже вона призводить до втрати контролю над життям. Психологиня Емі Морін доводить, що сильні люди не наділяють владою обставини, в яких опинилися. Її книга вчить, як бути автором свого життя, досягати мети та жити повноцінно. Книга допоможе вийти із зони комфорту заради розвитку та зрозуміти, що людські можливості безмежні.  Жалість до себе, марнування сил та енергії на те, що ми не в силі змінити, намагання догодити іншим, страх самотності та змін, постійне ментальне повернення у минуле та очікування на швидкі результати –  всім цим ми самі псуємо своє життя.

Посилання на книгу

 
 

1566684кп чз
159.955
Б 89


Брюнінг Лоретта Граціано. Керуй гормонами щастя: як хімічний коктель у мозку допомагає зупинити негативне мислення. – Харків : Фабула : Ранок, 2019. – 240 с.

 

Професорка Каліфорнійського університету, усе життя прагнула зрозуміти, чому людина почувається нещасною. Коли вона дізналася, який вплив гормони мають на поведінку тварин, для неї все встало на свої місця. Лоретта завершила викладацьку кар’єру та присвятила життя реалізації власних проєктів. ЇЇ книга «Керуй гормонами щастя» з підзаголовком про те, як хімічний коктейль у мозку допомагає змінити негативне мислення, насправді чудове вирішення всіх проблем. Принаймні на побутовому рівні результат гарантовано. Кожен з нас чув про «гормони щастя» – дофамін, серотонін, окситоцин та ендорфін. Але далеко не всі чітко розуміють, як кожен з них працює, чому виділяється і яку реакцію в організмі викликає, і чим пояснюються стрибки в нашому настрої. Ця книга покаже читачам, як «перепрошити» свій мозок і активувати ті гормони, які роблять вас щасливими. Крім того, кожен дізнається, як формувати нові звички і запускати дію «гормонів щастя». У цьому допоможуть десятки вправ, запропоновані в книзі.

Посилання на книгу

 
 

1573516кп чз
821.111(410.5)'06-31
К 60


Колґан Д. Маленька книгарня щастя; пер. з англ. О. Сандига. – Київ : Рідна Мова, 2021. – 340 с.

 

Бібліотеку, в якій багато років працювала Ніна, розформовують. Дівчина втрачає улюблену роботу, що є сенсом її життя — адже вона не уявляє себе без книжок. Що робити? Боротися за місце під сонцем, напитуючи вакансії бібліотекаря в натовпі таких самих шукачів? А може, набратися сміливості та нарешті спробувати втілити давню мрію — відкрити власну пересувну книгарню? І можливо, десь за рогом на Ніну чекають нова домівка, нові друзі та навіть кохання всього її життя… Разом із героїнею роману Дженні Колґан «Маленька книгарня щастя» читач порине у хвилюючу атмосферу щоденних змін, знайомств і свят, яких, здавалося, годі було сподіватися в маленькому шотландському містечку.

 

Посилання на книгу


 
 

1558259кп чз 1558260 аб
159.96
Г 29


Гейг М. Чому варто жити далі; пер. з англ. І. Лютенко. – Харків : Фабула : Ранок, 2019. – 256 с.


Метт Гейг – англійський журналіст і письменник, більше 8 років страждав на депресію з панічними атаками. В цій книзі письменник розповідає свою історію хвороби та одужання. Автор переконує читачів, що депресія це – хвороба, хоча не проявляється назовні високою температурою, все одно це хвороба і особливо важливо, щоб люди, які оточують хворого, розуміли це. Метт Гейг зміг подолати депресію без медикаментів, він використовував біг, йогу, читання, писання тощо. Автор перелічує книги, які він читав, перебуваючи в депресії, речі, які робили його трохи щасливішим, що йому допомагало подолати депресію. Також окремо варто зазначити детальний опис досвіду подолання панічних атак письменником. Буде корисною до прочитання для людей, які страждають на депресію, а також тим, хто близько взаємодіє з такими людьми для кращого їх розуміння, підтримки та взаємодії. Будьте здорові!


Посилання на книгу

 
 

1553893кп хр 1553894 аб
821.161.2'06-32
М 36


Мацко І. Мигдаль для серця : замальовки, новели. – Харків : Фоліо, 2017. – 143 с.

 

Мигдаль для серця – справжній релакс для душі. Це звичайна збірка оповідей про життя. Інколи так хочеться просто відпочити і ні про що не думати. Тому і книга налаштовує не думати, а відчувати. Відчувати ви будете цілий спектр позитивних емоцій: радість, захоплення, полегшення, відчуття польоту. Кожне оповідання – це страва, яка має свою порцію, час приготування та поживність, а ще в кожної страви є свій секрет. Історії допомагають задуматися над речами, які, на перший  погляд, здаються такими зрозуміли, але чомусь вважаються другорядними. Ці душевні рецепти можуть допомогти у складний час життя, а також запитати себе: «Навіщо я живу, яка моя місія в житті?» Здавалося б просте питання, але відповісти на нього зможе не кожен.


Посилання на книгу

 
 

ф1569961кп чз ф1569962 аб
159.923.2
Г 91


Грушевська, Славоміра Анна. Дар дна. Як повернутись до щастя; авт. післямова В. Л. Скуратівський ; пер. з польс. Н. Б. Вяткіна. – Харків : Фоліо, 2019. – 346 с.

 

Незвична книжка, яка доводить на одному щасливому прикладі, що навіть із найскладніших ситуацій є вихід, якщо його шукатиме не лише сама людина, а й небайдужий фахівець-терапевт, який присвятить увесь свій вільний час і здобуті раніше досвід та знання розв’язанню проблеми нової знайомої. Доволі нетипова історія точно здатна надихнути — і психотерапевтів, і людей, які самі опинилися у скрутному становищі. Не перевантажуючи зайвими деталями, авторка переказує усю історію знайомства з Люцією, жінкою, що мала непросте дитинство, була знехтувана рідними й так і не навчилася дбати про себе, та «примусової» терапії, яку здійснила стосовно неї авторка-психотерапевтка. Чуда одразу не стається, Люція важко піддається лікуванню та зрештою команді друзів на чолі з психологинею вдається домогтися позитивного результату і врятувати героїню від саморуйнівної поведінки.


Посилання на книгу