Щасливе виховання
Перегляд виставки

 
 

1568202 ЧЗ
37.018.1
К 93

Курчинка, Мері Шіді. Дитина з характером. Як її любити, виховувати і не зійти з розуму [Текст] / М. Ш. Курчинка. - К. : Сварог, 2020. - 447 с.

Задираки, плаксії, ябеди, брехуни, задаваки, хвальки і віртуози гри на нервах – це ніякі не монстри, а всього лише діти, яким тільки належить стати дорослими. Їм буває дуже важко впоратися з собою без нашої допомоги, і формою захисної реакції стають протест або замкнутість. А ми часто не вміємо допомогти нашим дітям тому, що не знаємо як. Мудрі поради автора цієї книги, що стала світовим бестселером, допомогли сотням тисяч дорослих знайти правильний підхід до дітей з непростим характером. Мері Шіді Курчинка, вихователь з великим стажем, запевняє: щоб зрозуміти дитину, потрібно вміти ставити себе на її місце в самих різних ситуаціях, вчитися бачити, що її дратує, радує і засмучує, уважно слухати і чути те, що вона намагається сказати вам – нерідко без допомоги слів.

 
 

1568333 ЧЗ
37.018.1
М 15

Макнамара, Дебора. Спокій, гра, розвиток. Як дорослі ростять маленьких дітей, а маленькі діти виховують дорослих [Текст] / Д. Макнамара. - К. : Сварог, 2020. - 327 с.

Книга Дебори Макнамари «Спокій, гра, розвиток» — третя книга в серії «Бібліотека інституту Ньюфелда», продовжує розгляд моделі розвитку особистості на основі теорії прихильності Гордона Ньюфелда. Дебора Макнамара написала повноцінний посібник для батьків про те, як зрозуміти суть внутрішнього світу дітей. Показуючи, що дошкільний вік відіграє вирішальну роль у розвитку здатності до відносин, вона розглядає незрілість, притаманну дитині цього віку, — одне з найбільш ігнорованих і невірно зрозумілих понять, — не як вада, що вимагає миттєвого виправлення, а як частина задуму розвитку. 

 
 

1569447 ЧЗ
37.018.1
О-76

Остер, Емілі. Шпаргалка для батьків: Науковий підхід до виховання - від народження до садка [Текст] / Е. Остер; пер. з англ. Н. Валевська. - Київ : Yakaboo Publishing, 2019. - 384 с.

Озброївшись даними, Остер виявляє, що загальноприйняті знання про батьківство та догляд за дітьми не завжди є правильними. Авторка перевіряє та розвінчує міфи. Дає поради батькам про те, як повернутись на роботу, як думати про дисципліну трирічної дитини, як бути у стосунках і бути батьками водночас. Емілі Остер – кваліфікований економіст і мама двох дітей, яка знає секрет, як залишатись щасливими та спокійними батьками у період від народження дитини до того часу, коли вона піде до школи.

 
 

1569264 ЧЗ
37.018.1
Б 88

Бронсон, По. Батьки в шоці: новий погляд на виховання [Текст] / П. Бронсон, Е. Меррімен ; пер. укр. І. Семенюк. - Харків : Фабула # PRO : Ранок, 2019. - 398 с.

Як ви виховуєте свою дитину? Читаєте спеціальну літературу, слухаєтеся власних батьків, радитеся з сусідами? А може, покладаєтесь на інтуїцію й життєвий досвід? А раптом вам скажуть, що всі звичні уявлення про виховання хибні?
По Бронсон та Ешлі Меррімен написали саме про це — про стереотипні принципи виховання, що насправді не дають очікуваного ефекту. Вони говорять про похвалу, обман і складний підлітковий вік. А також про те, чи потрібно розмовляти з немовлятами і що робити, якщо під час сімейного обіду почалася сварка. Спираючись на численні дослідження, автори спробували відповісти на найпоширеніші питання та зосередитися на типових ситуаціях, з якими стикається більшість батьків. 

 
 

1568239 ЧЗ
37.018.1
М 15

Маккріді, Емі. Мам, я сам! Як допомогти дитині вирости самостійним [Текст] / Е. Маккріді. - К. : Сварог, 2020. - 348 с.

Книга "Мам, я сам! Як допомогти дитині вирости самостійним" Маккріді Емі Після століть важкої праці у людства, точніше, у його батьківської частини, в XXI столітті з’явилася несподівана проблема: як виростити дитину, який в змозі донести білизна до пральної машини і включити робот- пилосос. Завалені іграшками і гаджетами, діти ніяк НЕ привчаться нести відповідальність за себе і свої вчинки, піклуватися про близьких, допомагати по дому. Автор цієї книги рішуче взялася допомогти втомленим батькам виправити ситуацію, даючи чіткі і прості рекомендації, як підготувати малят і підлітків до реального життя.