Історія України очима українських письменників
Перегляд виставки

 
 

1541587
821.161.2'06-311.6

Макарук, Ігор Васильович. Князь-варвар. Прокляття волхвів [Текст] : роман / І. Макарук, К. Макарук; худож.-оформ. Л. П. Вировець. - Харків : Фоліо, 2015. - 477, [1] с.

«"Князь-варвар" - це перший роман із серії "Прокляття волхвів" івано-франківських дослідників Ігоря і Катерини Макаруків. Драматичні події цього роману розгортаються у період правління Великого князя київського Володимира Святославовича. Ще не прийнято християнство. могутня Київська держава живе своїм сталим споконвічним життям. Спадкоємці Прадавньої Оріани намагаються вберегти священні символи минувшини і моляться своїм Богам.»

 
 

1553839
821.161.2'06-311.6
М 19

Малик, Володимир Кирилович. Князь Ігор [Текст] : роман / В. К. Малик. - Харків : Фоліо, 2017. - 474 с.

«Володимир Малик (справжнє прізвище — Сиченко, 1921—1998) — відомий український письменник, що зажив слави як автор історико-пригодницьких романів (тетралогія «Таємний посол», «Князь Кий», «Черлені щити» та ін.). Його твори ставлять поруч з творами Александра Дюма та Генріка Сенкевича. Роман «Князь Ігор» присвячений історичному походу новгород-сіверського князя Ігоря Святославича на половців 1185 року. Герої роману потрапляють у самий вир трагічних подій, де на них чекають і тяготи походу, і криваві сутички з ворогом, полон і втеча з нього. Випробування долі ще більш зміцнили в усіх — від князів до простих людей — прагнення жити вільно на своїх землях і відстоювати цю свободу. До видання також увійшло «Слово о полку Ігоревім», перекладене та реконструйоване В. Маликом.»

 
 

1533891
84(4УКР)6-44
Т 82

Тулуб, Зінаїда Павлівна. Людолови [Текст]. Т. 1 / З. Тулуб. - Донецьк : БАО, 2013. - 480 с.

«Роман Зінаїди Тулуб «Людолови» — один з найкращих українських історичних творів ХХ століття. У ньому автор, спираючись тільки на вірогідні джерела і документи, змальовує життя України на початку XVII століття, коли гетьманом був Петро Конашевич-Сагайдачний. «Людолови» — це своєрідна...»

 
 

1545826
84(4УКР)6-44
Я 71

Яріш, Ярослав Іванович. Судний день [Текст] : роман / Я. І. Яріш. - Харків : Факт, 2016. - 300 с. 

«Ярослав Яріш (нар. 1981 р.) - український письменник, сценарист, родом зі Львівщини. Лауреат багатьох літературних конкурсів, зокрема "Коронації слова", Міжнародної премії ім. Олеся Гончара, Міжнародної асамблеї фантастики "Портал" та інших. Книжки автора, написані в жанрі історичного трилера та бойового фентезі, вже розійшлися багатотисячними накладами. Зокрема у видавництві "Фоліо" вийшли друком його романи "Сповідь з того світу" та "Лицар з Кульчиць".»

 
 

1470523
84(4УКР)6-44
М 93

Мушкетик, Юрій Михайлович. На брата брат [Текст] : роман / Ю. Мушкетик. - Харків : Фоліо, 2006. - 317 с.

«Юрій Мушкетик — відомий майстер сучасної української прози, лауреат Державної премії ім. Т. Шевченка, автор багатьох повістей та романів, серед яких є твори, присвячені історії нашої країни: «Жовтий цвіт кульбаби», «Яса», «Гетьманський скарб», «На брата брат» та ін. У романі «На брата брат» відтворено події, що розгорталися в Україні за часів гетьмана Виговського, коли після смерті Богдана Хмельницького боротьба за державну незалежність вилилася у братовбивчу війну. Через долі героїв роману братів Журавок автор зображує страшну трагедію цієї війни: люди однієї крові стають ворогами — брат іде на брата — і голови свої кладуть, не здобувши ні слави, ні волі, ні правди.»

 
 

1479766
84(4УКР)6-44
Ш 66

Шкляр, Василь Миколайович. Залишенець [Текст]. Чорний Ворон / В. М. Шкляр. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2010. - 384 с.

 «Їх називали бандитами, розбійниками, головорізами й навіть у прокльонах-анафемах забороняли згадувати їхні імена. Щоб убити у пам'яті упокореної маси ту ідею, за яку повстанці жертвували свої молоді життя. Авжеж, вони стріляли, вішали, палили, нищили — але кого? На їхньому бойовому чорному прапорі напис: «Воля України або смерть». Вони не вийшли з лісу навіть тоді, коли навкруги запанувала чужа влада і вже не було надії на визволення. Вони — залишенці — обрали собі смерть.»

 
 

1559845

Юрченко, Віталій. Пекло на землі [Текст] : роман / В. Юрченко. - Харків : Фоліо, 2018. - 492 с.

«Роман В. Юрченка — болюча, талановита сповідь про пошук свого місця у житті представників української інтелігенції 20–30х років ХХ століття. Пекло на землі створила радянщина для українського народу, провівши його через громадянську війну, колективізацію до концентраційних таборів на Соловках. Головний герой вчитель Юрченко не втратив людської гідності на цьому кривавому шляху. Для широкого кола читачів.»

 
 

1523088
84(4УКР)6-44
Л 64

Литовченко, Тимур. Помститися імператору [Текст] : авантюрно-історичний роман / Т. Литовченко. - Х. : Фоліо , 2012. - 251 с.

«Невблаганна доля розчавила щасливе життя Степана Раковича — колишнього сердюка гетьмана Мазепи. Здавалось, вихід єдиний: накласти на себе руки… Та в мить найбільшого відчаю прийшло розуміння: спокій прийде, лише коли він помститься не окремим дрібним ворогам, а… найсильнішій людині в Російській імперії — самому Петру Великому!!! Але як вигнанцю дістатись до нього, як здійснити карколомний задум?..»