Маленька філософія життя!
Перегляд виставки

 
 

1549867
821.113.5'06-31 
Г 91

Грьонтведт, Ніна Елізабет. Привіт, це я! [Текст] : повість / Н. Е. Грьонтведт; пер. з норв. Н. Р. Іваничук. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2017. - 280 с.

Знайомтеся, це Уда. Їй дуже кортить розповісти вам про все на світі – про себе, про батьків і сестричку Ерле, про найкращу подругу Геллє і її брата-телепня Стіана. Але таке не будеш розбалакувати першому стрічному. Тому Уда пише все це у щоденнику, який надійно замикає на ключик і який стане її єдиною розрадою, коли життя полетить шкереберть, а світ здаватиметься ворожим. Що робити, коли на душі так мулько і здається, що ніхто тебе не любить? І чи зможе Уда зрозуміти, що часто між любов’ю та ненавистю пролягає тонка межа?

 
 

1562505
17.024.2
Б 87

Бреніф'є, Оскар. Що таке почуття? [Текст] / О. Бреніф'є ; худож. С. Блох ; пер. з фр. М. Абрамової. - К. : Маміно : Дух і Літера, 2017. - 96 с.

Дітям подобається ставити запитання, які несуть в собі якийсь філософський посил. Один з них, наприклад, звідки ти знаєш, що твої батьки люблять тебе? Коли дорослим задають такі начебто прості питання, вони відчувають себе розгубленими і не можуть дати чіткої відповіді. Часто складно говорити з дітьми на складні теми, тому що ти не впевнений, чи є на їхні запитання однозначні відповіді.
Книга Оскара Бренифье побудована у формі бесіди між дітьми і дорослими. Для відповідей на питання, автор використовує прості дитячі відповіді, завдяки чому філософські проблеми турбують дітей стають доступними для їхнього розуміння.
Дана книга присвячена почуттям і містить шість головних питань. Звідки ти знаєш, що твої батьки люблять тебе? Ти ревнуєш до своїх братів і сестер? Чому ти сваришся з тими, кого любиш? Чи добре бути закоханим? Краще бути одному або з друзями? Чи боїшся ти виступати перед усім класом? Кожен з цих питань призводить до шести можливим відповідям, які можна дати дитині. У свою чергу, кожен відповідь призводить до виникнення кількох нових питань, які якимось чином допомагають краще усвідомити попередню відповідь. І все це стосовно повсякденному житті дитини, тому дуже знайоме і зрозуміло для нього.

Книга проілюстрована в стилі жартівливого малювання, що ще більше спрощує розуміння відповідей для дитини і навіть надає їм гумористичний характер.

 
 

1562503
17.022.1
Б 87

Бреніф'є, Оскар. Що добре, а що погано? [Текст] / О. Бреніф'є; худож. К. Дево; пер. з фр.: В. Каденко, М. Абрамова. - К. : Маміно : Дух і Літера, 2017. - 95 с. 

Чи треба з усіма поводитися приязно? Хто має першим виявляти приязність: ти чи інші? Чи можна здаватися приязним, але не бути таким? А навпаки: чи можна бути приязним, але не здаватися таким? Навіщо ти взагалі намагаєшся бути приязним? Оскар Бреніф’є — революціонер у галузі освіти, який пропонує дорослим не давати дітям готові відповіді, а змалечку розвивати в них здатність думати, аналізувати та знаходити відповіді самостійно. У його книжках багато запитань — вони спонукають відмовитися від шаблонних відповідей, дозволяють бачити різноманіття світу, не боятися думати інакше. Влучні запитання не лише розвивають мислення, а й учать чути інших, допомагають батькам і дітям порозумітися.

 
 

1562501
17.021.2
Б 87

Бреніф'є, Оскар. Хто я? [Текст] / О. Бреніф'є; худож. О. Деба; пер. з фр. В. Каденко. - К. : Маміно : Дух і Літера, 2017. - 95 с.

Чи подобається тобі дорослішати? Ні? Ти хочеш знову стати малюком і ні за що не відповідати? Та хіба можна повернути час навспак? І невже тобі не цікаво рости й змінюватися? Ти хочеш подорослішати, бо на тебе чекає кохання? Та невже закохуються лише дорослі? І хіба тобі зараз не досить любові батьків? Оскар Бреніф’є — революціонер у галузі освіти, який пропонує дорослим не давати дітям готові відповіді, а змалечку розвивати в них здатність думати, аналізувати та знаходити відповіді самостійно. У його книжках багато запитань — вони спонукають відмовитися від шаблонних відповідей, дозволяють бачити різноманіття світу, не боятися думати інакше. Влучні запитання не лише розвивають мислення, а й учать чути інших, допомагають батькам і дітям порозумітися.

 
 

1562503
17.022.1
Б 87

Бреніф'є, Оскар. Що таке щастя? [Текст] / О. Бреніф'є; пер. з фр. М. Абрамової; худож. К. Мьорісс. - К. : Маміно : Дух і Літера, 2017. - 96 с. 

Чи повинні ми будь-якою ціною шукати щастя? Чи воно радше має прийти саме? А якщо твоє щастя завдасть нещастя комусь іншому? Чи взагалі можливо весь час почуватися щасливим? І чи справді сенс життя полягає в пошуку щастя? Оскар Бреніф’є — революціонер у галузі освіти, який пропонує дорослим не давати дітям готові відповіді, а змалечку розвивати в них здатність думати, аналізувати та знаходити відповіді самостійно. У його книжках багато запитань — вони спонукають відмовитися від шаблонних відповідей, дозволяють бачити різноманіття світу, не боятися думати інакше. Влучні запитання не лише розвивають мислення, а й учать чути інших, допомагають батькам і дітям порозумітися.