Радість виховання
Перегляд виставки

 
 

1568651кп чз   
37.018.1(075)
К 32


Кволс, Кетрін. Радість виховання. Як виховувати дітей без покарання. -К.: Сварог, 2020. -222 с


Уявіть собі таку сім’ю, де кожен намагається підтримати іншого, де уважно прислухаються один до одного і виходять з конфліктних ситуацій без образ, і кожен отримує те, що хоче. Книга «Радість виховання», в основі якої лежать наукові праці Рудольфа Дрейкурс, стане безцінним помічником і керівництвом для дорослих, які хочуть бачити свою сім’ю щасливою і гармонійною.

 
 

1568377кп чз  
37.018.1
М 82

Москаленко Г.Т.  Батьки, які виховують дочок. Що потрібно знати: практична психологія. -К.: Центр учбової літератури, 2020. -207 с.
    
Чого хочуть для своїх дочок всі батьки? Чи важко знайти з дівчатками спільну мову? Як стати для дочки опорою і при цьому навчити її бути самостійною? Ви – стурбований батько, спантеличений дідусь або опікун, чиїм турботам доручили чужих дочок? Значить, ця книга для вас. Методика психолога: реальні рішення, засновані на практичному досвіді, ефективна стратегія замість гасел і банальностей, а також постійне відчуття гумору, яке виручає навіть у безвихідних ситуаціях.

 
 

1568561кп чз   
37.018.1  
К 20

Капро, Харві.  Найщасливіший малюк на дитячому майданчику. Як виховувати дитину від року до чотирьох років доброзичливим, терплячим і слухняним. -К.: Сварог, 2020. -232 с.
     
Маленькі діти багато в чому схожі на ... печерних людей. Це ключова ідея з книги доктора Харві Карпа, яку він радить взяти на озброєння всім батькам. Мозок малюків від року до чотирьох років ще незрілий, і психіка відрізняється відсутністю гнучкості. Звідси – дитяче упертість, капризи і непослух. Тому спілкуватися з малюками треба зрозумілою їм мовою. Унікальна методика, запропонована в книзі, допоможе батькам виховати в дитині такі якості, як доброзичливість і терплячість; навчити його бути хорошим другом і слухачем; розвинути в ньому впевненість у своїх силах і здорову самоповагу; виростити його щасливим людиною. 

 
 

1568361кп чз    
37.015.3
Н 21

Накамуро, Макіко. Як зробити, щоб дитина вчилася із задоволенням? Японські відповіді на нерозв'язні питання. -К.: Сварог, 2020. -103 с
     
Виявляється, і японські батьки стурбовані питанням, як стимулювати бажання дитини вчитися. І вони чують від дітей це вічне «не хочу» і «навіщо мені це треба». Поки у всьому світі сперечаються про сучасну школу, доцент Університету Кейо Макіко Накамуро опублікувала дослідження, яке отримало настільки широкий резонанс, що неодноразово було представлено на японському телебаченні з оцінкою «книга, яку обов’язково повинен мати на своєму столі кожен японець».

Ті питання, які хвилюють батьків, отримали в ній відповіді на основі наукового аналізу. Люди можуть обманювати, вважає автор, дані – немає. А то, що викладено в цій книзі, здатне змінити життя як батьків, так і самого школяра.

 
 

1568574кп чз 
37.018.1  
Н 72

Новара, Даніеле. Не кричіть на дітей! Як вирішувати конфлікти з дітьми та робити так, щоб вони вас слухали. -К.: Сварог, 2020. -216 с.
     
«Не кричіть на дітей!» — легше сказати, ніж зробити. Конфлікти і суперечки – невід’ємна частина життя будь-якої сім’ї. Не важливо, скільки років вашим дітям — чотири або чотирнадцять, — завжди знайдеться привід, за яким думка дитини не збігається з батьківським. І часто в ситуації конфлікту дорослі зриваються на крик. Але кричати на дітей — безглуздо. Кричать від безсилля, коли вже не вистачає терпіння і любові, щоб знайти розумні доводи і згадати, що перед вами не ворог, а ваш близький і дорогий чоловік. Даніеле Новара, дипломований італійський психолог з величезним досвідом, вважає, що конфлікти можуть бути вельми корисні для розвитку особистості і формування здорових відносин всередині родини, потрібно лише навчитися правильно їх «проживати».

 
 

1568617кп чз  
37.018.1   
Н 72

Новара, Даніеле. Покарання марні. Як виховувати, не попадаючи в пастку емоцій. -К.: Сварог, 2020. -276 с.
     
До мене звертається багато батьків. Рано чи пізно всі вони ставлять те саме питання: «Що робити, коли дитина не дотримується правил, бреше і не слухається? У мене таке відчуття, що я зі стінкою розмовляю, я по сто разів його прошу про щось, а він усе одно робить по-своєму! Він начебто знущається». «Що мені робити?» У цьому питанні, з одного боку, відбивається все безсилля батьків, а з іншого боку — бажання виправдатися, а то й одержати схвалення за те, що вони карають дитину. Моя книга дає нову відповідь на це питання замість старого втішливого «Треба — значить, треба». Вистачить вже застосовувати неефективні методи, від яких ніколи не було пуття. Настав час відмовитися від них назавжди! У цій книзі ви знайдете практичні поради про те, як побудувати спілкування з підлітками та дітьми шкільного та дошкільного віку з урахуванням особливостей їх психології і як навчитися тримати себе в руках, коли, здавалося б, ніяких сил вже не залишилося. Книга буде корисна батькам дітей різного віку.

 
 

1568577кп чз   
37.018.1  
К 12

Кавалло, Роберта Панарезе Антоніо. Не програмуйте дитину: як наші слова впливають на долю дітей. -К.: Центр учбової літератури, 2020 -160 с.
     
Книга «Не програмуйте дитину» призначена батькам, які з усіх сил намагаються зробити як краще, але не розуміють, чому дитина не слухається, соромиться, постійно нервує або грубить, чому вона перетворилася на бунтівного, незадоволеного, втраченого підлітка і чому в дорослому житті вона ризикує залишитися нещасною людиною, не знайти себе. З цієї книги ви зрозумієте, що одна з причин цих складнощів може полягати в тому, що ви неусвідомлено самі налаштовуєте дитину на це. Наша книга призначена і тим батькам, які хочуть, щоб життя їхньої дитини склалося щасливіше, безтурботніше і легше, ніж у них.