Змінюється світ – змінюємось ми!
Перегляд виставки

 
 

1568644кп чз 
159.922.6-055.25
Н 20

Найк, Аніта  Психологія для дівчаток. Практична психологія для дівчаток, або як ставитися до себе та хлопчиків. -К.: Центр учбової літератури, 2020. -300 с.

Автор книги - відомий англійський психолог Аніта Найк. Вісь вже багато років вона веде колонку порад-рекомендацій в популярному у всій Європі журналі для дівчаток «Just Seventeen» (Мені сімнадцять). Юні читачки буквально завалюють Аніту Найк своїми листами. «Як не втратити голову від кохання? Як повірити в себе? З якого віку можна займатися сексом?» На ці та багато інших питань Аніта Найк відповідає в своїй книзі.

 
 

1568422кп чз 
159.922.83(075)
Х 26

Хаффнер, Дебра. Від перших побачень до дорослого життя. Що повинні знати батьки про сексуальний розвиток своїх підлітків. -К.: Центр учбової літератури, 2020. -205 с.

Видання про сексуальний розвиток підлітків продовжує бесіду з батьками, розпочату провідним американським фахівцем в області дитячої сексуальності Деброю Хаффнер в книзі "Від пелюшок до перших побачень..." Як розмовляти з підлітками про зміни, які відбуваються з ними? Як ставитися до їх романтичних стосунків? З якого віку потрібно перестати їх контролювати? Чи можна відпускати на вечірки до ранку? Як розмовляти про безпечний секс? Як уберегти від небажаної вагітності і що робити, якщо підлітки зіткнулись з цими проблемами? Що робити, якщо підліток заявить про свою нетрадиційну орієнтацію? Книга дасть можливість батьками почувати себе значно впевненіше і допомогти своїм підліткам стати сексуально здоровими дорослими, а також зберегти з ними довірчі відносини на довгі роки.

 
 

1568747кп чз 
159.952.4
Х 36

Хелловелл, Едвард Рейті Джон. Чому я відволікаюсь. Як розпізнати синдром дефіциту уваги у дорослих і дітей та що з ним робити. -К.: Сварог, 2019. -392 с.

Едвард Хелловелл — всесвітньо визнаний експерт по синдрому дефіциту уваги і Джон Рейт — практикуючий психіатр — ретельно переробили і доповнили актуальною медичною інформацією свою книгу-бестселер, сумарний тираж якої перевищив 2 мільйони примірників. Через живі історії і приклади своїх пацієнтів (як дітей, так і дорослих) вони досліджують різні форми СДУГ (синдрому дефіциту уваги і гіперактивності) — від власне гіперактивності до мрійливості. Експерти розвіюють типові міфи про СДУГ, пропонують корисні інструменти і розповідають про всі доступні варіанти лікування. Крім того, вони дають поради про те, як поводитися з дитиною, партнером або іншим членом сім’ї, якому поставили такий діагноз. Лиха без добра не буває. Найважливіше, про що розповідають автори — про переваги, які йдуть пліч-о-пліч з цим «розладом», серед яких енергійність і висока інтуїтивність, креативність, ентузіазм.

 
 

1568456кп чз 
159.922.76.019.4(075)
Ш 85

Шрамм, Роберт. Дитячий аутизм і АВА-терапія, що грунтується на методах прикладного аналізу поведінки. -К.: Центр учбової літератури, 2020. -138 с.

Книга Роберта Шрамма — практично перше керівництво з прикладного аналізу поведінки українською мовою. Призначене для батьків, воно написано простою і зрозумілою мовою і дозволяє оволодіти основами ABA. У книзі не просто пропонуються прийоми, за допомогою яких можна навчити новим навичкам або позбутися небажаної поведінки. Книга вчить розуміти дитину — адже тільки зрозумівши, можна допомогти. 

 
 

1568691кп чз 
159.922.7
З-62

Зімбардо, Філіп Редл Ширлі. Сором'язлива дитина. Як подолати дитячу сором'язливість і попередити її розвиток. -К.: Сварог, 2020. -307 с.

Так багато людей в сучасному світі вважають себе сором’язливими. Однак сором’язливість піддається лікуванню, стверджує Філіп Зімбардо, головний спеціаліст у цій галузі. Ця книга розповість вам про те, як виховати дитину, щоб вона виросла успішною і впевненою у собі людиною. Книга допоможе вам вирішити багато проблем, так чи інакше пов’язаних з сором’язливістю, а також розвинути в дитині довіру до оточуючих і високу самооцінку.

 
 

1568654кп чз 
159.953
С 14

Сайп, Роджер. Развитие мозга. Как читать быстрее, запоминать лучше и добиваться больших целей. -К.: Центр учбової літератури, 2020. -216 с.

У книзі Роджера Сайпа, тренера і консультанта в області самовдосконалення, ви знайдете цілий арсенал ідей, стратегій і конкретних методик, які допоможуть вам краще запам'ятовувати, більш розумно читати і бити рекорди в будь-якій області. Ця книга замінить собою відразу кілька видань, присвячених розвитку пам'яті, інтелекту, скорочтению і управління енергією. Читайте її з олівцем в руці, записуйте свої думки і виконуйте всі вправи, пропоновані автором, і ви станете надефективними професіоналом.

 
 

1568671кп чз 
159.942
Э 34

Эйрон, Элейн. Сверхчувствительная натура. Как преуспеть в безумном мире. -К.: Сварог, 2020. -323 с.

Якщо ви гостро реагуєте на те, що відбувається навколо, то, можливо, ставитеся до рідкої групи «надчутливих людей» (СЧЛ). Як це впливає на ваші взаємини з близькими і кар'єру? Які труднощі вірогідні при влаштуванні на роботу і як з ними впоратися? На що варто звернути увагу батькам дітей з підвищеною емоційністю? І взагалі що таке «надчутливість» - особливий дар або хвороба? Елейн Ейрон, провідний американський психолог і психотерапевт, шукала відповіді на ці питання багато років, результати проведених нею досліджень і спостережень - на сторінках цієї книги. Автор розповідає про дивовижні здібності і риси характеру, властивих СЧЛ, а також способи вирішення типових для них проблем, про які Елейн знає не з чуток - адже вона теж «надчутлива натура». До книги включено ряд вправ, що сприяють адаптації СЧЛ в сучасному світі і створення свого роду захисту від негативних емоційних впливів.

 
 

1568679кп чз 
613.86
У 35

Уівер, Ліббі. Синдром білки в колесі. Як не втратити здоров'я і зберегти нерви в світі нескінченних справ. -К.: Сварог, 2020. -232 с.

Доктор Ліббі Уівер більше 17 років займається питаннями жіночого здоров'я, правильного харчування та способу життя. Її перша книга «Раптова зайва вага» (Accidentally Overweight) миттєво стала бестселлером в Австралії и Новій Зеландії. Свою книгу вона присвятила «синдрому виснаженої жінки». Цей термін, придуманний доктор Уівер, характеризує жінок, які намагаються тримати все під контролем та всюди встигати, переживаючи при цьому, що ні на що не вистачає часу. В кінці дня стомлені, але повні рішучості, вони впевнені, що завтра зможуть все. Безсоння, підвищений тиск, гормональні збої або зайва вага – все це наслідки шаленого ритму життя. Наслідки, які часто намагаються лікувати, не звертаючи уваги на причини їх виникнення. Ліббі Уівер закликає жінок зупинитися і переосмислити свій спосіб життя й переконання, які не дають вирватися із замкнутого кола вічної спішки та цейтнота. В своїй книзі вона розповідає про вплив адреналінової гонки на ендокринну, нервову та репродуктивну системи. Автор пропонує ефективні стратегії, які допоможуть поновити життєву енергію та покращать емоційне, та фізичне здоров'я. 

 
 

1568468кп чз 
159.923.2
К 20

Капранов, Олексій Васильович. За що мені такому хорошому таке хрінове життя? Креативний антивірус для вашого мозку. Чим думаємо - те і отримуємо. -К.: Сварог, 2020. -204 с.

У автора цієї книги бридка професія, адже він працює сволотою! Тому що автор знає, як сволота вас зі звичної доріжки мислення, яка хоч здається правильною, але насправді веде в глухий кут.
Якщо ви не хочете нічого змінювати, навіть не заглядайте в цю книгу. Попереджаємо, що з тисячі чоловік, які поспілкувалися з автором, рівно тисяча змінилися кардинально, і вони не змогли повернутися до колишнього, такого зрозумілого, але часом такого хрінового життя!

Вони стали іншими – перестали ображатися і злитися, сваритися і нудьгувати, закохалися, стали здоровими і забули, що таке лінь. Вони не рахують копійки, а радіють життю, і життя радує їх.
Якщо ви не боїтеся таких грандіозних перспектив, читайте! Автор гарантує вам відсутність наукової зауми, здоровий сміх, серйозну роботу над собою і неминучі зміни на краще!

 
 

1568481кп чз 
159.923.2
Ф 75

Фокс, Алан. Инструменты развития. Правила счастливой жизни, успеха и крепких отношений. -К.: Центр учебной литературы, 2020. -160 с.

У цій книзі міститься понад 50 стратегій по досягненню процвітання, щастя і міцних взаємин. Алан Фокс, успішний підприємець і батько шістьох дітей, пропонує поради, засновані на його особистому досвіді бізнесмена, глави великої родини і письменника.

Автор розділив книгу на 54 глави по числу рад, в кожній з яких описуються також ситуації, в яких ними можна скористатися. Стратегії спілкування Алана Фокса - це відмінні інструменти, здатні змінити ваш світогляд.