Чарівна леді вітчизняної музики

https://www.instagram.com/p/CePFgKUqojz/?img_index=1

 

Рок-діва України Юлія Олександрівна Саніна народилась 11 жовтня 1990 року в Києві у сім’ї музикантів, але через сімейні обставини здобула вищу освіту зовсім не пов’язану з музикою.

2005 року Юлія закінчила дитячу музичну школу джазового та естрадного мистецтва. Після цього вступила до інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, який закінчила у червні 2013 року з дипломом магістра; за фахом фольклорист. Під час навчання в інституті працювала журналісткою.

На одному з інтерв’ю 2 січня 2009 року вона познайомилася з музичним продюсером (майбутнім чоловіком) Валерієм Бебком, який тоді працював на телеканалі «MTV Україна». Воно тривало 3 години замiсть 45 хвилин і зберігається у родині як сімейна реліквія у диктофонному записі.

Обоє почали активно займатися музичною кар’єрою – випускали свої перші хіти. Валерій і Юлія самостійно писали музику та тексти. Близьке оточення Юлії Саніної відзначло, що музика, немов гарячий поцілунок…

Незабаром вони почали співати англійською – так народився гурт «The Hardkiss». Тієї ж осені гурт випустив декілька пісень і записав дебютний відеокліп на пісню «Babylon». До кінця 2011 року випустив ще один кліп «Dance with me», який отримав ротацію на провідних музичних каналах. Колектив швидко здобув популярність і низку нагород в Україні та за кордоном. На початку 2012 року «The Hardkiss» був учасником французького фестивалю «Midem», презентували альманах з восьми розповідей «Закохані у Київ». Це розповідь про любов і самотність, приваби та розчарування великого міста.

У середині 2013 року вийшов трек «Shadows Of Time», створений для стрічки «Тіні незабутих предків». Наступна робота «Tell Me Brother – «композиція присвячена проблемам соціального насильства».

Одним із кращих відеокліпів гурт вважає пісню «Серце», записаний біля Кам’янець-Подольського в селі Субіч на тлі руїн скельного монастиря, від цього виду справжнє захоплення!

Юлія завжди розповідає, що мотивацію та натхнення їй дарує перегляд біографічних програм. Наприклад, історія американського баскетболіста Майкла Джордана «Останній танець», в першу чергу тим, що, на його думку, кожен у тяжкі моменти повинен не зупинятися, сильні люди попри все досягають своєї мети. Іноді корисно абстрагуватись, отримати гармонію з власним внутрішнім світом.

Бачить себе щасливою наповненою віддачею та значущою для своєї країни. Вся творчість «The Hardkiss» присвячена жінці. Про сильну вольову цілеспрямовану, направлену в космос. Ставить акцент на те, що душа вразлива, якою сильною не здавалися би.

У складі гурту «The Hardkiss» Юлія Саніна багато разів ставала лауреаткою та номінанткою українських національних музичних премій «Золота жар-птиця», YUNA, M1 Music Awards.

Своєю улюбленною книгою Юлія Саніна називає роман Елізабет Гілберт, сучасної американської письменниці, «Природа всіх речей». Сімейна сага про події кінця XVIII – середини XIX ст. Жіноча психологія Гілберт дуже схожа з психологією Юлії.

У 2014 році співачка взяла участь у зйомці для благодійного календаря «Щирі», присвяченого етнічному українському костюму  та його популяризації. Проєкт було реалізовано зусиллями ТЦ «Домосфера». Усі кошти від реалізації календаря було передано на допомогу пораненим бійцям АТО до Київського військового шпиталю та центру волонтерства Українського католицького університету «Волонтерська Сотня».

Юлія Саніна стала членом журі та наставницею сьомого сезону талант-шоу «X-Фактор» на телеканалі СТБ у 2016 році.
12 грудня 2019 року вийшла дуетна пісня Юлії та Тіни Кароль «Вільна», що стала саундтреком до фільму «Віддана».

Була учасницею сьомого сезону телешоу Танці з зірками на 1+1  разом із партнером, Дмитром Жуком та посіла друге місце 2020 року. Але Санта Дімопулос віддала кубок переможця Юлії Саніній, сказавши: «я багато перемагала у безлічі конкурсів та цей кубок має бути у людині, яка заслуговує більше за мене».

У 2020 та 2021 роках увійшла до 100 найвпливовіших жінок України, за версією журналу «Фокус».
Юлія Саніна у березні 2021 року стала однією з 36 українок, обличчя та силует яких стали прообразом української серії ляльок «Барбі» «Barbie: Пані України».

У березні 2021 року Юлія Саніна була ведучою у 4 випуску спецсезону розважального ювілейного тревел-шоу «Орел і решка»: 10,  разом зі співаком Артемом Алексеєвим. Епізод був присвячений місту Медельїн у Колумбії.

У четвертому повноцінному альбомі 2021 року «The Hardkiss» «Жива і не залізна» відчувається класична поезія, особливо у тексті «Жоржина», натхненна Ліною Костенко, улюбленою поетесою Юлії Саніної.

По землі ходила, а в море не спускалася.
Люди ніби чули, але не прокидалися.
Відповідь шукала, коли мовчали голоси.
Дивилася в море, згортаючи паруси.

17 грудня 2022 року була обрана народним голосуванням разом із Джамалою і Тарасом Тополею до складу журі Національного відбору на Євробачення-2023.
Пізніше вона перемогла на кастингу ведучих, який проводився у Великій Британії і стала ведучою Євробачення-2023.

9 травня Юлія Саніна розпочала перший півфінал «Євробачення» в латексно-вогняній сукні від українського бренду «GUDU» що нагадує образ Переспівниці Катніс Евердін – головної героїні світового бестселеру «Голодні ігри».Юлія Саніна у півфіналі «Євробачення» //https://www.instagram.com/p/CsCIyIDNHRv/?img_index=1Тренер 13-го сезону «Голос Країни», який розпочався 3 вересня 2023 року.

Юлія Саніна – перлина сучасної української музики Її пісні це розповідь про те, що щастя людини завжди в двох важливих речах – вірі в прекрасне та єдиному шансі в житті. Вона входить до списку 35 особистостей, які досягли успіху до 30 років. Це гордість, яка створює справжню музику, збагачуючи рідну культуру. Нещодавно, поділившись, у певному сенсі прозрінням, зрозуміла, що пишається бути українкою і не думала, що війна так зможе об’єднати націю. Найголовніше – жага перемоги, не відступати до останнього… «Я знала про наше коріння, про багаторічну боротьбу, але не вважала що це потужний опір ворогу, за яким пішов увесь світ! Україна стала рушійною силою та повідкривала слабкості сильних світу цього».

Юлія є особистістю, яка поширює історію, традиції, культуру України на світовому рівні! Вона є прикладом того як у тендітній дівчині може бути невичерпний заряд сили, енергії, що надає стимулу творчим особистостям для натхнення, йти за покликом душі та являти собою взірець гідної громадянки Батьківщини!

   Нагороди та премії Юлії Саніної у хронологічному порядку:
   Дипломантка фестивалю «Чорноморські ігри, 1999»;
   Переможниця телевізійного конкурсу «Крок до зірок-2001»;
   Лауреатка фестивалю «Христос у моєму серці»;
   Лауреатка ІІ премії Міжнародного фестивалю «Світ молодих–2001» Будапешт;
   Лауреатка фестивалю «Ритми джазу»;
   Лауреатка І премії Міжнародного дитячого фестивалю «Слов’янський базарчик-2002»;
   Дипломантка дитячого джазового фестивалю ім. Утьосова (Одеса, 2004);
   Лауреатка дитячого джазового фестивалю «Атлант М» (2003, 2004);
   Фіналістка телевізійного конкурсу «Хочу бути зіркою» (2006);
   Переможниця премії «Viva! Найкрасивіші-2018» у номінації «Вибір Viva!»;
 У 2021 році у дуеті з Тіною Кароль здобула перемогу в музичній премії YUNA за пісню «Вільна» у номінаціях: «Найкраща пісня для фільму» та «Найкращий дует». Також пісня була номінована як «Найкраща пісня року»;
   Володарка премії Золота жар-птиця у категорії «Балада року» за дуетну пісню з Тіною
   Кароль – «Вільна». The Hardkiss, 2022.


 

Радимо подивитись:

  

 

 

Олександр Омельченко
за матеріалами з інтернет-джерел

Опубліковано: Жовтень 2023