.  

Е-лікарняний входить у наше повсякдення

//Урядовий кур'єр. - 2021. - №1297. - С.3  ( 12.10.2021 )

Якщо ви працюєте офіційно, в разі тимчасової втрати працездатності електронний лікарняний для вас відкриють автоматично. Його сформують на підставі медичного висновку про тимчасову непрацездатність, який лікуючий або сімейний лікар створить після огляду. Е-лікарняний автоматично відкриється в разі оформлення медичного висновку для вашої дитини, яка потребує догляду вдома.

Головне тут — обов’язково надати лікареві ваш номер телефону. Не зайвим буде навіть перевірити, чи всі цифри правильні.

Одразу після створення медичного висновку на ваш контактний номер надійдуть два повідомлення:

— від електронної системи E-health — про створення медичного висновку із зазначенням його номера,

— від Пенсійного фонду — про формування електронного листка непрацездатності, його номера і періоду дії.

Працівник має не зволікаючи повідомити цю інформацію роботодавцеві. Зробити це можна у будь-який зручний обом сторонам дистанційний спосіб, наприклад телефоном.

Це все. Від цього моменту ваше завдання — відповідально лікуватися, виконувати всі вказівки лікаря, швидше одужувати і чекати на виплати від Фонду соціального страхування й роботодавця.

За станом фінансування лікарняних листків зручно стежити у телеграм-каналі Фонду соціального страхування за електронною адресою: https://t.me/socialfund. Інформація там щоденно оновлюється за тегами #фінансування_оперативно і #фінансування_страхувальників. З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики за адресою : пр. Д. Яворницького,18, а також на сайті газети:  

 https://ukurier.gov.ua/uk/articles/e-likarnyanij-vhodit-u-nashe-povsyakdennya/