Малолєткова Оксана  

Житлові субсидії: швидко та адресно

//Урядовий кур'єр. - 2023. - №120. - 16 червня. - С.1, 2.  ( 28.06.2023 )

Новий спрощений механізм призначення субсидій означає можливість подання спрощеної заяви на призначення житлової субсидії в один клік в онлайн-кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду, мобільному додатка ПФУ, на порталі «Дія» або за бажанням у відділеннях ПФУ, ЦНАПів.

Форма заяви максимально спрощується: необхідно буде внести лише інформацію про членів вашого домогосподарства, адресу проживання, за якою мають нараховувати субсидії, та рахунок в банку у форматі ІВАN, на який надходитиме виплата. Потім визначити зручний для себе канал для комунікації та підписати спрощену заяву за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) або підпису, якщо заява паперова. Решту інформації ПФУ отримуватиме з реєстрів та баз даних державного сегменту завдяки автоматизованому обміну інформацією.

Протягом десяти робочих днів триватиме перевірка домогосподарства на  відповідність вимогам, передбаченим для призначення житлової субсидії, та формування заповненої замість заявника повної форми заяви і декларації кожного домогосподарства. За підсумками розгляду спрощеної заяви та сформованих на основі інформації з реєстрів та баз даних заяви і декларації орган ПФУ ухвалить рішення про призначення і розмір житлової субсидії або відмову і повідомить про це громадянина.  З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики за адресою : пр. Д. Яворницького,18, а також в інтернеті: 

https://ukurier.gov.ua/uk/articles/zhitlovi-subsidiyi-shvidko-ta-adresno/