Клімова Людмила  

Як отримати субсидію від держави на землю

//Юридична газета. - 2022. - 1 листопада  ( 01.11.2022 )

Згідно з Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, визначено механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Підтримка фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції», що надаються з метою забезпечення безперебійного виробництва сільськогосподарської продукції, підвищення рівня продовольчої безпеки та економічної стійкості України.
Заявка на отримання бюджетних коштів подається програмними засобами Державного аграрного реєстру з 1 вересня поточного року.
Отримувачами бюджетних коштів є як фізичні, так і юридичні особи, що оброблять не менше 1 і не більше 120 га земель сільськогосподарського призначення та відповідають іншим умовам програми…
… Сума виплати становить 3100 грн на один гектар землі, але не більше 372 тис. грн.
Заявки приймаються до 15 листопада 2022 року тільки через Державний аграрний реєстр. Заявки, що надійшли після закінчення строку їх подання, не розглядаються.
Важливо, що дія програми поширюється виключно на землі сільськогосподарського призначення, зареєстровані в Державному земельному кадастрі та в Державному реєстрі речових прав.
 З повним текстом можна ознайомитись на сайті газети: 

https://yur-gazeta.com/golovna/yak-otrimati-subsidiyu-vid-derzhavi-na-zemlyu.html