Шмигаль Деніс  

Українців забезпечать субсидіями на 100%

//Урядовий кур'єр. - №186. - С.2  ( 25.09.2021 )

Гострі питання, які традиційно виникають восени та привертають багато уваги, а часом породжують спекуляції чи й відверту брехню, — це питання щодо опалювального сезону і тарифної політики. З ініціативи Президента уряд розробив чіткий план — дорожню карту із п’яти зрозумілих і чітко прорахованих кроків, які дадуть змогу пройти поточний опалювальний сезон спокійно, за планом і без форс-мажорів.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль підкреслив, що понад 85% громадян отримали перепризна­чення субсидій автома­тично. Фото надала пресслужба Кабінету Міністрів України
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль підкреслив, що понад 85% громадян отримали перепризна­чення субсидій автома­тично. Фото надала пресслужба Кабінету Міністрів України

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Очільник уряду детально розповів про програму.

Крок перший: тарифи на газ для населення будуть сталими. 

Незалежно від коливань ціни на біржах чи хабах, до кінця квітня 2022 року ціна на газ для українців буде фіксованою. І це в той час, коли в Європі нині вона подекуди перевищує 25 гривень за кубометр у перерахунку ..

...Щоб захистити українців від коливання цін на газ, уряд зобов’язав усі газопостачальні компанії запровадити річний продукт і автоматично перевести на нього споживачів. Тому з 1 травня цього року ціна, наприклад, у Нафтогазі становить 7,96 гривні за кубометр із ПДВ. І вона буде незмінною протягом усього опалювального сезону 2021/2022.

Крок другий: тарифи на тепло та гарячу воду для споживачів незмінні. 

Прем’єр-міністр нагадав, що встановлює тарифи місцева влада. Це ефективна світова практика. А уряд формує стратегію, надає інструменти й забезпечує всі умови, щоб підвищень не було. 
 З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики за адресою : пр. Д. Яворницького,18, а також на сайті газети: 

https://ukurier.gov.ua/uk/articles/ukrayinciv-zabezpechat-subsidiyami-na-100/