Малолєткова Оксана  

Кому нарахують житлову субсидію

//Урядовий кур'єр. - 2021. - №94. - С.2  ( 19.05.2021 )

«Уточнено вимоги матеріального та майнового характеру під час призначення субсидій. Зокрема переглянуто порядок врахування окремих видатків громадян, які одномоментно сягають суми від 50 тисяч гривень. Ідеться про купівлю робіт, товарів, послуг (будь-яких, крім оплати комунальних, медичних, навчання), здійснення внесків до статутних капіталів організацій, купівлю корпоративних прав, нерухомого чи рухомого майна, банківських металів, операцій з купівлі іноземної валюти тощо. Адже це нонсенс, коли людина претендує на отримання субсидії в сумі кількох тисяч гривень і водночас купує за раз валюту на мільйон гривень, недешеві авто, трактори, кладе депозити на сотні тисяч гривень, надає на такі самі суми благодійну допомогу різним організаціям», — каже Віталій Музиченко.

Відтепер людина не отримає субсидії, якщо має не лише авто, новіше, ніж п’ять років, але якщо й у члена домогосподарства є два і більше авто, вік яких становить менше 15 років.

«Принципове положення нових правил призначення субсидій — завершення процесу їх монетизації, який розпочався 2019 року. З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики за адресою : пр. Д. Яворницького,18, а також на сайті газети: 

https://ukurier.gov.ua/uk/articles/komu-narahuyut-zhitlovu-subsidiyu/