Що треба знати отримувачам житлових субсидій

Урядовий кур'єр. - 2019 №249. – С.7  ( 27.12.2019 )

1. На який період призначається субсидія?
Житлова субсидія призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону і розраховується двічі:
— на неопалювальний сезон — з 1 травня по 30 вересня;
— на опалювальний сезон — з 1 жовтня по 30 квітня.
Для орендарів житлового приміщення (будинку) житлова субсидія призначається за наявності договору наймання (оренди) житла з місяця звернення до дати закінчення опалювального сезону, але не більш як до кінця місяця, в якому закінчується строк чинності договору наймання (оренди) житла. На наступний строк житлова субсидія призначається за особистим зверненням орендаря.
Для внутрішньо переміщених осіб житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком призначається за рішенням комісій, утворених районними держадміністраціями, виконавчими органами міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад з місяця звернення до кінця опалювального сезону.
Субсидія на оплату комунальних послуг з постачання теплової енергії, постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії для централізованого, автономного та індивідуального опалення в опалювальний сезон розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно.
Житлова субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається один раз на календарний рік за особистим зверненням громадян. При цьому житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг (електроенергію, водопостачання тощо) розраховується з місяця звернення за її призначенням до кінця поточного календарного року.
2. А як вчиняти тим, хто з різних причин не звернувся за призначенням субсидії до початку опалювального сезону?
У разі звернення протягом двох місяців з початку опалювального (неопалювального) сезону житлова субсидія такому домогосподарству призначається з початку такого сезону.
 З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики за адресою : пр. Д. Яворницького,18, а також на сайті газети:

https://ukurier.gov.ua/uk/articles/sho-treba-znati-otrimuvacham-zhitlovih-subsidij-vi/