Музиченко Віталій  

Субсидії: другий етап монетизації

//Урядовий кур'єр. - 2019. - №214. - С.2  ( 08.11.2019 )

«Починаючи з платіжок за жовтень, всі пільговики і субсидіанти отримуватимуть у цих документах повний розмір суми за комуналку, без урахування пільг», — сказав чиновник. Він пояснив, що це пов’язано з початком другого етапу монетизації субсидій. І якщо раніше перерахунок проводили на рівні підприємства комунальної галузі, то відтепер це робитимуть органи соціального захисту населення.

Після розрахунку органи соцзахисту самостійно перераховуватимуть кошти субсидій або в державний Ощадбанк, щоб ця фінансова установа сплатила комунальні послуги відповідного пільговика, або, за бажанням цієї людини, на зазначені нею реквізити, щоб отримати кошти й сплатити за комунальні послуги самостійно.

При цьому Віталій Музиченко повідомив, що на сьогодні понад 95% пільговиків отримують субсидії в безготівковій грошовій формі — через Ощадбанк.

Він заспокоїв субсидіантів, надавши інформацію, що у проєкті державного бюджету України на 2020 рік закладено достатній обсяг коштів на субсидії й пільги для всіх українців, які потребують допомоги від держави, розрахований з огляду на реальні потреби домогосподарств. З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики за адресою : пр. Д. Яворницького,18, а також на сайті газети: https://ukurier.gov.ua/uk/articles/subsidiyi-drugij-etap-monetizaciyi/