Рева Андрій  

Міністр соціальної політики Андрій Рева доповів у Верховній Раді про початок процес

//Соціальний захист сьогодні. - 2019. - №3-4. - С.9-11  ( 30.04.2019 )

Зокрема, було переглянуто критерії надання цього виду державної підтримки з метою підвищення ефективності та посилення адресності. На сьогодні програма житлових субсидій підтримує домогосподарства, які не спроможні оплачувати послуги без допомоги держави.

З 1 липня 2018 року запроваджено електронний реєстр одержувачів субсидій, що зробило процес призначення житлових субсидій більш прозорим і доступним для громадського контролю, а Мінсоцполітики отримало інструмент для аналізу характеристик домогосподарств, які отримують субсидії, та підготовки відповідних змін до програми. 

"Починаючи з січня минулого року, було також змінено механізм фінансування житлових субсидій. Вперше за 25 років було припинено клірингові розрахунки між бюджетом і підприємствами, що надають житлово-комунальні послуги. З цього часу пільги і субсидії відшкодовуються підприємствам – виконавцям житлово-комунальних послуг – виключно в грошовій формі. Не став винятком і 2019 рік. Саме з 1 січня набули чинності зміни до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», в статті 11 якого було зазначено, що з 1 січня 2019 року житлові субсидії виплачуються споживачу в грошовій формі, в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Було кардинально змінено механізм виплати житлових субсидій – якщо раніше бюджет сплачував напряму підприємствам, то тепер ці кошти повинні сплачуватися нашим громадянам», - пояснив Міністр. З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики за адресою: пр. Д. Яворницького,18, а також в інтернеті:  https://www.kmu.gov.ua/ua/news/ministr-socialnoyi-politiki-andrij-reva-dopoviv-u-verhovnij-radi-pro-pochatok-procesu-monetizaciyi-subsidij-ta-indeksaciyi-pensij