Коваль Любомира  

Субсидії: що змінилося й чого очікувати

//Урядовий кур'єр. - 2018. - №199. - С.2  ( 24.10.2018 )

Щоб розподіляти її справедливо та адресно, з 1 жовтня 2018 року, за підсумками першого етапу верифікації, уряд змінив умови оформлення субсидії.

По-перше:
Якщо єдиний соціальний внесок не сплачується з вини роботодавця (він відмовляється оформлювати відносини із працівником офіційно або затримує  виплату зарплати та відрахування податків), працівник має право звернутися по державну допомогу. В такому разі її призначать на загальних умовах.
Якщо хтось із членів родини не має доходів, бо не працює через хворобу, або у складі домогосподарства є працездатні, але не працюючі нині алко- чи наркозалежні родичі (за наявності довідки від лікаря), онкохворі (за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії), держдопомогу можуть призначити члени комісії з питань призначення житлових субсидій, які працюють при місцевих відділах соцзахисту населення...                                    З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики за адресою : пр. Д. Яворницького,18, а також на сайті газети: https://ukurier.gov.ua/uk/articles/subsidiyi-sho-zminilosya-j-chogo-ochikuvati/