Манько Олена  

//Урядовий кур'єр. - 2016. - №209. - С.9

Що змінилося в законах про соцзахист військових?  ( 08.11.2016 )

1. Було. За військовослужбовцями, захопленими в полон або заручниками, а також інтернованими в нейтральних державах або безвісно відсутніми, зберігаються грошове та інші види забезпечення. Сім’ям зазначених військовослужбовців щомісячно виплачують грошове забезпечення, в тому числі додаткові та інші види грошового забезпечення в розмірах, що встановлені військовослужбовцеві на день захоплення його в полон або заручником, інтернування в нейтральних державах або безвісної відсутності.

Стало. За військовослужбовцями, захопленими в полон, або заручниками, а також інтернованими в нейтральних державах або безвісно відсутніми зберігаються виплати в розмірі посадового окладу за останнім місцем служби, окладу за військовим званням, надбавки за вислугу років, інших щомісячних додаткових видів грошового забезпечення постійного характеру та інші види грошового забезпечення з урахуванням зміни вислуги років та норм грошового забезпечення. Сім’ям зазначених військовослужбовців щомісячно виплачують грошове забезпечення, в тому числі додаткові та інші види грошового забезпечення в порядку та в розмірах, що встановлює Кабінет Міністрів України.

2. Було. Чинність цього пункту не поширюється на військовослужбовців, які добровільно здалися в полон.

Стало. Чинність цього пункту не поширюється на військовослужбовців, які добровільно здалися в полон, самовільно залишили військові частини (місця служби) або дезертирували зі Збройних сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів.

3. Було. У разі індексації грошового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, грошове забезпечення членам сімей військовослужбовців, захоплених у полон або заручниками, а також інтернованих у нейтральних державах або безвісно відсутніх виплачують з урахуванням такої індексації.

Стало. У разі індексації грошового забезпечення, в тому числі додаткового та інших видів грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів грошове забезпечення членам сімей військовослужбовців, захоплених у полон або заручниками, а також інтернованих у нейтральних державах або безвісно відсутніх виплачують з урахуванням такої індексації — з дня прийняття рішення про проведення індексації.  Полный текст смотри в отделе периодики по адресу: пр. Д. Яворницкого, 18 и на сайте газеты:  http://ukurier.gov.ua/uk/articles/sho-zminilosya-v-zakonah-pro-soczahist-vijskovih/