Поліщук Ірина  

Як змусити державу виплатити компенсацію

//Урядовий кур'єр. – 2016. - №96. – С.5  ( 24.05.2016 )

На жаль, останніми роками Україна зіткнулася з багатьма викликами. Один із них — велика кількість внутрішньо переміщених осіб, які під час військової агресії втратили все нажите майно. Ці люди потребують захисту й допомоги. Та держава, яка змушена витрачати величезні кошти на обороноздатність, небагато чим може їм допомогти. Проте юристи переконують, що не варто впадати у відчай, адже отримати компенсацію за втрачене майно можна.

Залишилися спогади про квартиру

Теща Василя Полосенка, яка мешкала в Слов’янську у двокімнатній квартирі, тепер про своє житло може лише згадувати: під час бойових дій її нерухомість було знищено. «Спочатку все те, що відбувалося, ми навіть не сприймали серйозно. Проте коли почались обстріли, нам довелося тікати, хто в чому був, на дачу, яка розташована за 5 кілометрів від міста, — згадує Василь Полосенко, який нині представляє інтереси постраждалої. — І вже звідти ми дивились, як горів багатоквартирний будинок, у якому була квартира тещі. Ще тоді було вирішено боротися за майно, яке вона нажила за життя».
Полный текст смотри в отделе периодики по адресу пр.Д.Яворницкого,18 и на сайте газеты:  http://ukurier.gov.ua/uk/articles/yak-zmusiti-derzhavu-viplatiti-kompensaciyu/