Сланчак Христина  

Що чекає на ВПО у 2024 році

//Події тижня. - 2024. - №3. -С. 4  ( 01.02.2024 )

21 листопада 2023 року Кабмін ухвалив рішення щодо внесення змін до декількох постанов про регулювання обліку ВПО та виплат допомоги для цієї категорії осіб. Нововведення стосуються переселенців, які пере перебували за кордоном певний період часу. Тепер вони зможуть звертатися по отримання виплат через 15 робочих днів після повернення до України. Однак ця можливість стосується людей, які вперше подали заявку на отримання виплат.
Також у випадку повторного переміщення людини через обов'язкову евакуацію після 1 серпня 2023 року особи, які раніше отримували виплати, матимуть можливість надалі отримувати допомогу ще протягом пів року. Але вони мають бути у списку евакуйованих, який затверджується обласними військовими адміністраціями. Якщо людину було евакуйовано волонтерами або самостійно, необхідно повідомити ОВА.
Також переміщені особи матимуть право на виплати через 3 місяці після закінчення бойових дій (можливих бойових дій) або тимчасової окупації у містах та селах, звідки вони переїхали. Раніше таку допомогу припиняли виплачувати вже на наступний місяць.
  З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики ДОУНБ за адресою пр. Д. Яворницького 18.