.  

Призначення пенсії для родичів загиблих військових Відповідно до статті 1 Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” (далі — Закон) члени сімей військових, які загинули, померли або пропали безвісти, мають право на пенсію в разі втрати годувальника.

Юридична газета. - 2022. - 8 грудня  ( 06.03.2023 )

Пенсія в разі втрати годувальника призначається кожному непрацездатному члену сім’ї, який має право на таку пенсію (статті  41 Закону).
Також на пенсію мають право діти загиблих військових, які навчаються на денній формі в  загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладах,  до закінчення навчання але не більш як до досягнення ними 23 років. При цьому діти-сироти мають право на пенсію до досягнення 23 років незалежно від того, чи вони навчаються (частина 6 статті 30 Закону).
Також важливо, що пенсія, призначена в разі смерті одного з подружжя, зберігається і при повторному одруженні пенсіонера (статті 35 Закону).
 З повним текстом можна ознайомитись в інтернеті:  

https://yur-gazeta.com/publications/sferi-praktiki/viyskove-pravo/priznachennya-pensiyi-dlya-rodichiv-zagiblih-viyskovih-.html