Лавренюк Сергій  

Уряд ухвалив рішення про звільнення від орендної плати: кого це стосується?

//Голос України. - 2022. - №106. - С.3  ( 14.06.2022 )

«Виплати також зможуть отримати люди з деокупованих територій, з населених пунктів, які перебувають у зоні активних бойових дій, а також громадяни, які перебувають на тимчасово окупованій території», – повідомив під час засідання уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, зазначивши, що в цьому разі йдеться про розширення спільних з ООН, Червоним Хрестом, ЮНІСЕФ, Міжнародною організацією з міграції програм, які передбачають щомісячну виплату 2,2 – 2,5 тисячі гривень внутрішньо переміщеним особам з числа найбільш вразливих соціальних категорій.
 
Міністр соціальної політики Марина Лазебна поінформувала, що додаткові грошові виплати можуть надаватися особам, які не мають і не мали статусу внутрішньо переміщених осіб, але проживають у деокупованих населених пунктах, населених пунктах, які знаходяться в зоні активних бойових дій або постійних обстрілів, або в населених пунктах, які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Заявку на отримання таких грошових виплат наприкінці травня можна буде подати через інформаційну платформу єДопомога (edopomoga.gov.ua), а невдовзі оформлювати заявку можна буде через «Дію».

Це рішення уряду також врегульовує можливість отримання паперового варіанта довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи для тих осіб, які  подавали заяви через застосунок «Дія». З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики за адресою : пр. Д. Яворницького,18, а також на сайті газети: 

http://www.golos.com.ua/article/360193