Лапутіна Юлія  

Питання про статус ветерана дискусійне - війна ще не завершилася

// Урядовий кур'єр. - 2021. - № 250(29.12). - С. 4-5.  ( 29.12.2021 )

 Виклики, що стоять нині перед країною в сфері державної служби, — це виклики майже фронтові. Якщо кажемо про ветеранську політику, її потрібно формувати, бо системної політики, на жаль, за ці роки не було вибудувано. Тож маємо зробити дуже багато, щоб закласти підвалини, які дадуть змогу наступникам, котрі приходитимуть у міністерство, працювати за налагодженою системою, здатною діяти як єдиний механізм.
— Ви хочете порахувати всіх ветеранів, створивши реєстр ветеранів. Навіщо це робити: проконтролювати, об’єднати спільною метою? Чому без реєстру не обійтися?
— Насправді абсолютно не для того, аби всіх поставити на облік та про всяк випадок контролювати. Реєстр потрібен як сучасний дієвий інструмент для аналітики: скільки людей потребують яких саме соціальних гарантій, захисту, хто хоче розвивати власну справу. Це абсолютно необхідно в епоху цифровізації, коли «Дія» стає обов’язковим атрибутом нашого життя.
Так само реєстр створюємо для того, щоб нарощувати електронні сервіси — через електронний кабінет ветерана надати доступ до проєктів, що можуть стати платформою для розвитку ветеранського бізнесу. Також у нас вже є інформаційно-довідкова система, яка дає змогу ветеранам отримати інформацію про заклади, які уклали з Нацслужбою здоров’я договори і де можна лікуватися.
Тобто все робиться для того, щоб наростити потужності цифрової трансформації у ветеранській політиці. Щоб ветеран, відкривши свій кабінет, знав, що йому потрібно, де він може отримати послугу, реабілітацію та інше. Безумовно, абсолютно уникнути певних технічних збоїв, особливо на початку,  З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики за адресою : пр. Д. Яворницького,18, а також на сайті газети: 

https://ukurier.gov.ua/uk/articles/ministr-u-spravah-veteraniv-yuliya-laputina-pitann/