Забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб

// Профспілкові вісті.- 2015. - № 19-20.- С.12.  ( 21.05.2015 )

Відповідно до статті 7 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» для взятої на облік внутрішньо переміщеної особи реалізація прав на зайнятість, пенсійне забезпечення, загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, на отримання соціальних послуг здійснюється відповідно до законодавства України.

 

Перереєстрація безробітних, яких у подальшому було зареєстровано як внутрішньо переміщені особи, здійснюється державною службою зайнятості за місцем перебування фактичного проживання особи в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

 

Громадянин пенсійного віку, особа з інвалідністю, дитина-інвалід та інша особа, що перебуває в складних життєвих обставинах, яких зареєстровано внутрішньо переміщеними особами, мають право на отримання соціальних послуг відповідно до законодавства України за місцем реєстрації фактичного місця проживання такої внутрішньо переміщеної особи.    Полный текст смотри на сайте газеты: http://www.psv.org.ua/arts/Yurist/view-2678.html,  а также в отделе периодики Областной библиотеки по адресу: Днепропетровск, пр. К. Маркса, 18