Кощенко Олена  

Зустрічайте нові комунальні «покращання»

//Сільські вісті. - 2024. - №5. - С1, 2  ( 15.02.2024 )

Незабаром українцям можуть «обґрунтовано переривати надання житлово-комунальних послуг», а також нарахують і примусять сплатити штрафи і пені.

Тобто не встиг вчасно оплатити комірне — штраф або пеня, які автоматично приплюсовуються до суми у платіжках. А якщо ще затримав оплату більш ніж на тридцять календарних днів, комунальники вправі взагалі перекрити постачання до оселі електроенергії, води чи газу. Виняток зробили лише для тих, хто проживає на території, де ведуться бойові дії, чи на тимчасово захопленій «другою армією світу». Або ж якщо господар житла не проживає за своєю адресою 30 і більше календарних днів із якоїсь «поважної» причини і може це документально підтвердити. Перебування за кордоном, між іншим, до таких не належить.

І це ще не всі неприємні новини для боржників. У Мін’юсті попередили, що поточного року на тих, хто вже встиг накопичити заборгованість понад три місяці за компослуги, можуть очікувати серйозні обмеження. Такі особи автоматично потрапляють до Єдиного реєстру, в якому зібрано відомості про будь-які майнові зобов’язання фізичних і юридичних осіб. З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики ДОУНБ за адресою пр. Д. Яворницького 18, а також  в інтернеті:  

http://www.silskivisti.kiev.ua/20049/index.php?n=53631