.  

Відповідальність споживача за зірвані пломби на приладах обліку електроенергії

//Юридичний вісник України. - 2021. -№13-15.  ( 01.04.2021 )

Тепер у центрі села височіє яскрава дво¬поверхова будівля, яка стане сучасним, теп¬лим і зручним для малюків садочком. Усе¬редині облаштують затишні кімнати для 4 груп. А ще — велику залу для занять фізкультурою та муз передбачено, що споживач електроенергії несе відповідальність згідно із законодавством за порушення умов договору та Правил користування електроенергією, затверджених Кабінетом Міністрів України. Відповідно до частин другої, третьої статті 27 Закону України «Про електроенергетику» правопорушення в електроенергетиці тягне за собою встановлену законодавством України цивільну, адміністративну і кримінальну відповідальність. Правопорушеннями в електроенергетиці є, зокрема, крадіжка електричної і теплової енергії, самовільне підключення до об`єктів електроенергетики й споживання енергії без приладів обліку.

Згідно з пунктами 9, 10 ПКЕЕН споживання електричної енергії без приладів обліку не допускається, крім випадків, передбачених цими Правилами. Прилади обліку встановлюються відповідно до вимог правил улаштування електроустановок. З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики за адресою : пр. Д. Яворницького,18, а також в інтернеті:  

https://lexinform.com.ua/sudova-praktyka/vidpovidalnist-spozhyvacha-za-zirvani-plomby-na-pryladah-obliku-elektroenergiyi/