Коваль Л.  

Пенсії з травня

//Урядовий кур'єр. - 2016. - №91. - С.5  ( 01.05.2016 )

Як відомо, відповідно до Закону «Про Державний бюджет України на 2016 рік», з 1 травня 2016-го прожитковий мінімум для непрацездатних осіб збільшився з 1074 до 1130 гривень, тобто на 56 гривень, або в середньому на 6%. І це підвищення спричинило зміну в бік збільшення пенсійних виплат для людей, розмір пенсії яких залежить саме від прожиткового мінімуму.

Протягом квітня 2016 року органи Пенсійного фонду плідно попрацювали, перерахунок зробили вчасно, отже вже у травні всі літні люди, розмір пенсії яких пов’язаний із прожитковим мінімумом, отримають пенсії у нових розмірах. У столиці пенсії перерахували понад 650 тисячам осіб, або 84% пенсіонерів. Середній рівень збільшення становить 55,10 гривні. Про це повідомила під час прес-конференції заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві Світлана Глущенко.

І додала, що перерахунок відбувався в автоматизованому режимі, пенсіонерам не потрібно було нікуди йти, і з 4 травня люди отримують належні їм нові розміри виплат.

Серед категорій осіб, у яких збільшилися розміри виплат, такі (для порівняння в таблицях також наведені дані на 1 січня 2016 року, тобто на час попереднього підвищення соцстандартів):

 Полный текст смотри в отделе периодики по адресу: пр. Д. Яворницкого, 18 и на сайте газеты: http://ukurier.gov.ua/uk/articles/pensiyi-z-travnya/