Малолеткова Оксана  

Пенсійний фонд іде у смартфон

//Урядовий кур'єр. - 2020. - №181. - С.2  ( 18.09.2020 )

Як розповів голова правління фонду Євгеній Капінус, мобільний додаток «Пенсійний фонд» забезпечує доступ у зручному форматі до особистого кабінету на вебпорталі електронних послуг portal.pfu.gov.ua.

«Сьогодні реалізовано такі послуги: отримання витягу з реєстру застрахованих осіб, подача документів для призначення та перерахунку пенсій, сканування через мобільний додаток документів і направлення їх до Пенсійного фонду. Цей додаток даватиме змогу контролювати процес проходження документів. Довідки користувач отримуватиме з QR-кодом, що необхідно для прийняття цього документа як оригіналу різними органами. Додаток уже завантажили майже 150 тисяч осіб», — констатує Євгеній Капінус.

Документи можна подавати й через мобільний додаток, і через особистий кабінет на вебпорталі. Сам вебпортал електронних послуг спрощує взаємодію громадян із ПФУ. Адже не треба стояти в чергах до сервісних центрів, аби подати чи отримати документи чи якусь інформаці  З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики за адресою : пр. Д. Яворницького,18, а також на сайті газети: 

https://ukurier.gov.ua/uk/articles/pensijnij-fond-ide-u-smartfon/