Власюк Катерина  

Аліменти за 45 днів

//Юридична газета. - 2021. - №17. - С.33  ( 14.09.2021 )

Запустивши цей проєкт, ми зрозуміли, що більшість жінок, у яких на руках є рішення про стягнення аліментів, або не доходять до виконавчої служби, або на якомусь етапі розчаровуються через невчасне виконання державними виконавцями своїх обов’язків.

Тож ми розробили механізм стягнення не через державних виконавців, а через приватних. Вони у даному виді виконавчого провадження не мають усіх важелів тиску на боржників, на відміну від державних, але враховуючи спосіб звернення і те, що вони діють на приватних засадах, виконують свої обов’язки сумлінніше і швидше, даючи довірителям реальні результати.

Проаналізувавши статистику недоотриманих аліментів та кількості розлучень в Україні, ми зрозуміли, що адвокати мають пропонувати довірителям саме стягнення аліментів, у т.ч. за судовим наказом. Повідомляти всі нюанси, плюси, мінуси, переваги, перспективи цього методу на майбутнє, адже на сьогоднішній день замінити судовий наказ судовим рішенням майже нереально.

Ми назвали свій проєкт «Отримай аліменти за 45 днів». Цього часу достатньо, щоб отримати від клієнта документи, проаналізувати їх, підготувати заяву про звернення до суду на стягнення аліментів за судовим наказом, і щоб суд встиг її розглянути. Тоді залишається отримати цей судовий наказі подати у виконавчу службу для відкриття провадження на стягнення. Цим проєктом ми хочемо заохотити жінок не втрачати кошти і час, не боятися високого адвокатського гонорару, а звертатися до суду за стягненням аліментів, використовуючи цей швидкий і ефективний спосіб. З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики за адресою : пр. Д. Яворницького,18, а також на сайті газети: https://yur-gazeta.com/dumka-eksperta/alimenti-za-45-dniv.html