.  

Держава не залишається осторонь

//Урядовий кур'єр. - 2021. - №85. -С.2  ( 06.05.2021 )

Передусім варто зазначити, що малозабезпечена сім’я - це родина, яка з поважних або незалежних від неї причин має середньомісячний сукупний дохід нижчий, ніж прожитковий мінімум для сім’ї. (Прожитковий мінімум — визначена для кожної сім’ї залежно від її складу сума прожиткових мінімумів, розрахованих та затверджених відповідно до Закону «Про прожитковий мінімум» для осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення), повідомляє Мінсоцполітики.

Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям — щомісячна допомога, яка надається таким родинам у грошовій формі в розмірі, який залежить від величини середньомісячного сукупного доходу родини.

Родина, яка має намір отримати таку допомогу, повинна відповідати певним критеріям. Отже, така допомога буде призначена, якщо особи протягом періоду, за який враховуються доходи:

♦ сплатили або за них був сплачений єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому від мінімального, сумарно протягом трьох місяців; З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики за адресою : пр. Д. Яворницького,18, а також на сайті газети: 

https://ukurier.gov.ua/uk/articles/derzhava-ne-zalishayetsya-ostoron/