Рева Андрій  

Кабінет Міністрів ухвалив рішення щодо допомоги дітям, які виховуються в багатодітних сім'ях

Соціальний захист сьогодні. - 2019. - №3-4. - С.13-14  ( 01.04.2019 )

«З 1 вересня 2018 року запроваджено новий вид соціальної підтримки родин, в яких народилися діти – «пакунок малюка». З січня 2019 року запроваджено соціальну допомогу батькам, які доглядають за дитиною до трьох років, – «муніципальна няня». Також Україна приєдналась до глобального руху із реалізації міжнародної ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді». Наразі за ініціативи Президента України ми пропонуємо продовжити цю тенденцію шляхом запровадження виплати допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім’ях», – зазначив Міністр.

Він також нагадав про те, що в рамках ініціативи «Пакунок малюка»  кожна родина, в якої народилась дитина, безкоштовно отримує пакунок з речами, необхідними в перший період життя дитини.

«Пакунок малюка» формувався на основі опитування молодих мам і передбачав 25 найменувань речей (дитячий одяг, пелюшки, підгузки тощо). За результатами моніторингу громадської думки перелік речей розширено, і на сьогодні він складається із 28 найменувань.

За результатами опитування, проведеного Дитячим Фондом ООН ЮНІСЕФ, – 81% опитаних, які поінформовані про ініціативу, повністю підтримують цей проект.. З цього часу пільги і субсидії відшкодовуються підприємствам – виконавцям житлово-комунальних послуг – виключно в грошовій формі. Не став винятком і 2019 рік. Саме з 1 січня набули чинності зміни до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», в статті 11 якого було зазначено, що з 1 січня 2019 року житлові субсидії виплачуються споживачу в грошовій формі, в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Було кардинально змінено механізм виплати житлових субсидій – якщо раніше бюджет сплачував напряму підприємствам, то тепер ці кошти повинні сплачуватися нашим громадянам», - пояснив Міністр. З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики за адресою: пр. Д. Яворницького,18, а також в інтернеті:   https://www.kmu.gov.ua/ua/news/kabinet-ministriv-uhvaliv-rishennya-shchodo-dopomogi-dityam-yaki-vihovuyutsya-v-bagatoditnih-simyah