Дубровик-Рохова Алла  

Мері Попінс за 1500 гривень

//День. - 2019. - №6. - С.9  ( 16.01.2019 )

І от з 1 січня цього року батькам в Україні мають частково відшкодовувати гроші, витрачені за нянь.
«Коли ви наймаєте няню для догляду за своєю дитиною, ми будемо вам компенсувати, на даний момент це приблизно біля 1,5 тис. грн кожного місяця зарплати, щоб кожна дитина в Україні була доглянута», — говорив прем’єр Володимир ГРОЙСМАН.
Для того, щоб отримати гроші від держави, батьки мають самі обрати няню, укласти з нею угоду про офіційне працевлаштування, а на кінець року надати документи на відшкодування, пояснила ЗМІ заступниця міністра соцполітики Олександра Чуркіна.+

Саме пані Чуркіна презентувала у Кабміні проект «Муніципальна няня».
З боку держави, запевнила вона, переліку вимог до нянь не буде, а гроші за них мають повертати батькам дітей віком до трьох років     — і тим, хто працює, і тим, хто — ні.
«Мама може не виходити на роботу, а просто наймати няню для допомоги і за це можна отримувати таку компенсацію», — каже заступниця міністра.
Гроші можна буде отримувати або на картку, або у касі. Усю суму перераховуватимуть у кінці року.
«Батьки сплачують кожного місяця зарплату няні, на кінець року за кожен місяць роботи няні батькам повертають кошти»,    — каже пані Чуркіна. З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики за адресою та на сайті газети: https://day.kyiv.ua/uk/article/ekonomika/meri-popins-za-1500-gryven