Петренко Павло  

Чим загрожує несплата аліментів

//Україна молода. - 2018. - №15. - С.9  ( 07.02.2018 )

Спрощується порядок встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду боржника за межі України. Законом на виконавця покладається обов’язок встановлювати таке обмеження без участі суду.
 
Крім того, з моменту вступу у дію закону злісних неплатників буде обмежено у праві керування транспортними засобами, у праві користування вогнепальною зброєю та у праві полювання.
 
Той із батьків, хто не проживає з дитиною і має заборгованість зі сплати аліментів, не зможе впливати на рішення щодо тимчасового виїзду дитини за межі України з метою лікування, навчання дитини за кордоном, відпочинку.
 
Усі ці обмеження застосовуватимуть до повного погашення заборгованості.
 
Окрім цього, для неплатників вводиться новий вид адміністративного стягнення — суспільно корисні роботи. Оплата за такі роботи йтиме на погашення заборгованості зі сплати аліментів.
Чи до всіх боржників будуть застосовуватися такі заходи?
Важливо звернути увагу на те, що ці положення закону застосовуються лише до злісних неплатників аліментів — борг яких перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців.  З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики за адресою : пр. Д. Яворницького,18, а також на сайті газети: http://umoloda.kiev.ua/number/3271/188/120343/