Рогінська А.  

Реформа для ІТ

//Юридична газета. – 2015.- №16. – С.16  ( 01.04.2015 )

Сьогодні економіка України перебувае не просто у скрутному становищі, а и проваллі, з якого терміново необхідно вибиратися. І кредитами від МВФ ситуацію не виправити. Необхідно змінювати економічну модель України, створити економічне диво. Але яким чином - піти шляхом Сингапуру, який має по суті диктаторсько-капіталістичну модель управління, або піти шляхом ринкової економіки ЄС?
Тому необхідно самим собі відповісти на питання, яку саме економіку ми хочемо - інноваційну чи важке виробництво? Якщо відповіді, буде, що все-таки Інноваційну, то для цього Україні потрібно приймати якнайшвидше ряд реформ для гармонізації законодавства України зі стандартами ЄС.
В Україні, як і в ЄС, проблемою для багатьох компаній-стартапів є. різне правове регулювання сфери електронної торгівлі і захисту прав інтелектуальної власності в різних держаках. З метою подолання цього бар'єру на внутрішньому ринку ЄС амбіційною метою є створення Електронного спільного ринку . Досягнення цієї мети означає скасування усіх бар'єрів для електронної комерції не тільки в межах ЄС, а і в глобальному сенсі (наприклад, для відкриття спільното електронного ринку з США з  метою протистояння конкуренції з країн Азії).

Полный текст смотри в отделе периодики Областной библиотеки по адресу: Днепропетровск, пр. К. Маркса, 18