Василик Віталій  

А ваші права на нерухомість уже зареєстровані ?

//Юридичний вісник України.- 2015.- №38. - С.15  ( 02.10.2015 )

Державна реєстрація прав проводиться органами державної реєстрації прав - структурними підрозділами територіальних органів Міністерства юстиції, а саме державними реєстраторами та нотаріусами як спеціальними суб'єктами, на яких покладаються функції державного реєстратора прав на нерухоме майно.
Звертатися до реєстраційних служб необхідно в таких випадках:
— для проведення державної реєстрації прав із видачею свідоцтва про право власності на нерухоме
майно;
— для проведення держреєстрації прав на підставі рішень органів влади, зокрема на підставі рішення
суду, органів прокуратури, податкових органів, органів місцевого самоврядування;
— для проведення держреєстрації прав, які виникли до 1 січня 2013 року та не були зареєстровані відповідно до законодавства, що діяло на час виникнення.

Передбачено, що за державну реєстрацію права власності на нерухоме майно справляється державне мито в розмірі 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що на сьогодні становить119 гривень. За державну реєстрацію речового права на нерухоме майно або його обтяження передбачається стягнення державного мита в розмірі 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 51 гривня. Крім того, в результаті проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно органом державної реєстрації прав надається витяг з Державного реєстру прав. Розмір плати за надання витягів з Державного реєстру прав відповідно до Закону — 120 гривень.
Полный текст публикации смотри  отделе периодики ДОУНБ по адресу: пр. К. Маркса,18 .