Кощенко Олена  

Право українців на зброю для самозахисту

//Сільські вісті. - 2022. - №20. - С.2  ( 14.06.2022 )

1НИНІ у Верховній Раді готуються до голосування в другому читанні за законопроєкт, покликаний урегулювати обіг вогнепальної зброї серед цивільних осіб.

Однак тема про право українців на вільне володіння зброєю для самозахисту продовжує викликати гарячі суспільні дискусії — вже в соціальних мережах. Ось деякі з численних коментарів, які промовисто відображають сьогоднішні настрої людей. Основна думка зводиться до того, що проблема не у зброї для населення, а у відсутності дієвих державних інституцій і законів.

«Озброєний громадянин — опора боєздатності країни і жах для ворогів. Був би в мене самозарядний пістолет Glock-19, хай спробували б прийти орки «в гості», була б гідна зустріч».

«Мені не потрібна мисливська рушниця, я не збираюся вбивати тварин. Але мені потрібна зброя для самооборони. Короткоствольна. Зброя — це найпримітивніший «урівнювач» сили для слабкої жінки з дітьми, а також неабиякий аргумент для кожного чоловіка, який оберігатиме сім’ю, місто та свою країну».

«Найкраща державна система із самозахисту у Швейцарії. Там чоловіки після служби можуть забрати додому все спорядження і особисту стрілецьку зброю. Ось тобі й тероборона, яка завше напоготові на випадок, як мовиться, «не дай, Боже, чого». Швейцарці — надійно озброєна нація, до того ж із найменшим показником злочинності у світі».

Але є й протилежні думки. «У багатьох людей дуже низька і спотворена культура спілкування. Навіть банальне ДТП може перетворитися на криваву розбірку, якщо водії матимуть при собі зброю…» З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики за адресою : пр. Д. Яворницького,18, а також на сайті газети:  

http://www.silskivisti.kiev.ua/19964/index.php?n=51344