Громов Олег  

Звільнення від сплати — полегшення для бізнесменів

//Урядовий кур'єр. - 2022. - №116. - С.1-2  ( 25.05.2022 )

Згідно з повідомленнями, від сплати за договорами оренди державного і комунального майна, які були чинні станом на 24 лютого, до кінця року звільнили орендарів — ФОПів, яких призвали на військову службу, і осіб, які користуються майном в окупованих частинах країни.

Для призваних на службу та ФОПів з окупованих регіонів
Тобто фактично такі пільги мають лише фізичні особи. Чи треба істотно розширити цей перелік?

Голова правління громадської організації «Асоціація представників малого та середнього бізнесу міста Києва» Максим Тютюнников вважає, що вказаний перелік вичерпний і його не можна збільшити, оскільки юридичні особи будь-яких організаційно-правових форм не підлягають призову на військову службу.

«Щодо тих, хто користується майном в окупованих частинах країни, то тут уряд не уточнив, про кого йдеться й до яких саме орендарів застосовувати звільнення від сплати орендних платежів: до фізичних осіб, фізичних осіб-підприємців чи юридичних осіб також. Загалом вважаємо такі рішення уряду цілком доцільними в умовах воєнного стану. Передусім це можливості для відновлення підприємницької діяльності. Від початку війни багато орендарів припинили роботу, не отримували прибутку, скоротили працівників і нині підприємцям важко з нуля відновити діяльність. Це можливо, якщо держава створить для них лояльні умови, приклад яких — саме звільнення підприємців від сплати орендних платежів», — зазначає експерт. З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики за адресою : пр. Д. Яворницького,18, а також на сайті газети: 

https://ukurier.gov.ua/uk/articles/zvilnennya-vid-splati-polegshennya-dlya-biznesmeni/