Рада заборонила виселяти мешканців гуртожитків

//Молодь України. - 2019. - №3-4. - С.2  ( 24.01.2019 )

...попередня редакція закону передбачала, що мораторій на виселення мешканців гуртожитку діятиме до завершення реалізації Загальнодержавної цільової програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2017-2021 роки. Згідно з цією програмою мораторій, на виселення мешканців гуртожитків мав діяти до 1 січня 2022 року.

Однак на розгляд парламенту цільову програму досі не подали. Відповідно до законопроекту, поки вона не є реалізована і гуртожитки не передані у власність територіальних громад, заборонено виселяти їхніх мешканців. Йдеться про гуртожитки, збудовані до 1 грудня 1991 року.

Закон також забороняє відчуження такого житла, крім як передачу його у комунальну власність міських, селищних чи сільських рад відповідно до закону.

Народний депутат Олександр Герега зазначив, що ухвалення документу необхідне для забезпечення безперервності строку дії мораторію на виселення з гуртожитків та на їх відчуження.   З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики за адресою: пр. Д. Яворницького,18, а також на сайті газети:  http://mu.in.ua/rada-zaboronyla-vyselyaty-meshkantsiv-gurtozhytkiv/