Крилевич Роман  

Коли близька людина зникла

//Україна молода. - 2018. - №15. - С.9  ( 01.02.2018 )

...найважливіше — не втратити час i одразу повідомляти про зникнення. У такому випадку найчастіше людину знаходять упродовж перших двох діб.
 
«Не існує ніяких обмежень у часі, коли людина має звернутися. Чим швидше вона це зробить, чим більше надасть інформації про зниклого, тим ефективнішим буде розслідування», — зазначив начальник відділу розшуку Департаменту карного розшуку.
 
Пан Крилевич додав, що заява про зникнення людини пишеться в будь-якій формі. За можливості, слід описати прикмети зниклого та обставини зникнення (коли зник, що цьому передувало), принести фотографії, якщо є. Розповісти, чи були якісь конфлікти, про плани зниклого. Можливо, він збирався поїхати на заробітки.
 
«Навіть якщо стало відомо, що людина зникла на території іншої країни, ми такі заяви також приймаємо. Якщо з моменту зникнення, наприклад, пройшло кiлька годин, ми можемо казати про те, що пошуки будуть ефективними. Якщо минув тиждень, півроку, рік, тут говорити про якусь оперативність уже не доводиться», — розповів керівник відділу розшуку... З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики за адресою : пр. Д. Яворницького,18, а також на сайті газети: http://www.umoloda.kiev.ua/number/3271/188/120341/