Скрипник О.  

Зарплата, яка нас не годує

//Україна молода. - 2016. - №14. - С.6  ( 03.02.2016 )

— Як на розмір зарплати впливає тарифна система оплати праці, яка діє в нашій країні?

— Мінімальна зарплата закладається в тарифну систему, вибудовується градація зарплати за розрядами залежно від мінімальної.

Усе про тарифні розряди в бюджетній сфері можна знайти в урядовій постанові №1013 від 9 грудня 2015 року. Заробітна плата для працівників першого тарифного розряду там передбачена у розмірі 1378 гривень, тобто на рівні мінімальної зарплати. Другий розряд — на 5 гривень більший, третiй — іще на 10 гривень більший. Вчителі, наприклад, — це дев’ятий розряд, 1925 грн. Найвищий розряд — 25-й, це, зокрема, директори установ у бюджетній сфері. Їхня ставка — 5020 гривень. Як бачите, коефіцієнт співвідношення між 25-м і першим — 3,64. А нещодавно він становив 4,51. Тобто зменшилося співвідношення в оплаті праці між тарифними розрядами. Хоча наші директори за рахунок різноманітних доплат і надбавок можуть суттєво збільшити для себе заробітну плату і цього фактично ніхто не контролює.

— Хто визначає коефіцієнт і як його зменшення позначається на розмірі зарплат?

— Коефіцієнт визначає Кабінет Міністрів. Зменшення коефіцієнта призводить до зменшення середньої зарплати і зарплати висококваліфікованих працівників. Саме тому наші лікарі й учителі мало заробляють.

— А яким є цей коефіцієнт в європейських країнах?

— У більшості країн Європи відповідний коефіцієнт становить 10. Наприклад, у Латвії є така постанова, що зарплата директора не може бути вища десяти середнiх зарплат. А на одному підприємстві посадовий оклад директора може перевищувати тарифну ставку працівника першого розряду основної професії не більш як у 15 разів.

— Яке сьогодні співвідношення між мінімальною і середньою зарплатою?

— За рекомендаціями Міжнародної організації праці мінімальна зарплата має становити не менш як 40 відсотків від середньої зарплати. Якщо говорити про ЄС, то там «мінімалку» рекомендують встановлювати на рівні 60 відсотків від середньої заробітної плати.

У нас сьогодні йдеться приблизно про 30 відсотків. Але треба розуміти, що грошове наповнення цих відсотків абсолютно різне у нас і на Заході. Ми, так би мовити, рахуємо від копійок, а вони — від тисяч. До того ж, якщо в Європі мінімальна зарплата залежить від розміру середньої, то в нас навпаки: середня залежить від мінімальної. Тому зарплата на всіх рівнях є низькою, відбувається відверта експлуатація робочої сили. Вартість робочої сили у нас дуже й дуже занижена. Багаті у нас збагачуються за рахунок найманих працівників, а не технологій чи якісного маркетингу.

— Яка ж частка зарплати в собівартості продукції?

— Рiч у тiм, що останнім часом статистичні установи взагалі не публікують дані про це. Кілька років тому у нас було 8-11% залежно від галузі, тоді як у країнах ЄС, наприклад, до 50%.    Полный текст смотри в отделе периодики по адресу пр. К. Маркса, 18 и на сайте газеты:   http://www.umoloda.kiev.ua/number/2767/188/96626/