Осипьонок Лілія  

Кого не мають права турбувати кредитори під час воєнного стану

//Юридична газета. - 13 вересня 2022  ( 13.09.2022 )

Головне, про що слід знати – ухваленим Законом передбачається заборона фінансовим установам на час воєнного стану та півроку після його закінчення взаємодіяти з власної ініціативи зі своїми клієнтами з числа військовослужбовців та турбувати їх родичів.
Закон поширюється на: військовослужбовців ЗСУ, інших військових формувань та правоохоронних органів спецпризначення; працівників Державної спеціальної служби транспорту; працівників Держслужби спеціального зв’язку, які проходять військову службу на території України; українців, які виконують військовий обов’язок за межами України. Окрім цього, зміни стосуються військовослужбовців, які отримали інвалідність, військовозобов’язаних та резервістів, членів добровольчих формувань територіальних громад, членів сімей військовослужбовців, які загинули, померли чи пропали безвісти, осіб, які перебувають у полоні.
Але ж не треба забувати, що кредиторам, колекторським компанія та іншим організаціям заборонено безпосередньо взаємодіяти із споживачем та його близькими особами з власної ініціативи тільки за умови, якщо військовослужбовець або його родичі належним чином повідомили компанію про їх належність до такої категорії.  З повним текстом можна ознайомитись у відділі періодики за адресою : пр. Д. Яворницького,18, а також в інтернеті:  

https://yur-gazeta.com/golovna/kogo-ne-mayut-prava-turbuvati-kreditori-pid-chas-voennogo-stanu.html