Архiв надходжень

Переглянути цікавi надходження


« початок ‹ назад ... 22 23 24 25 26 27 28 29 ... вперед › кінець »
 

ф1546532кп по ; 36.991.5
Торты нашего детства [Текст] / сост. Л. Н. Кузьмина.- Харьков: Клуб Семейного Досуга, 2017.- 80c. «Наполеон» і «Празький», «Мурашник» і «Кучерявий пінчер», медяники, сметанники, листкові трубочки з кремом, розсипчасті «Горішки» з вареним згущеним молоком і рум'яні «Персики» — близько 120 тортів, тістечок і печива, які нагадають вам смак дитинства! Їх ви зможете приготувати з простих натуральних продуктів, слідуючи перевіреним поколіннями рецептам з цієї чудової ілюстрованої книги. Тонкощі приготування бісквітного, пісочного, листкового, заварного, медового тіста, рецепти сметанного, заварного, вершкового і білкового крему з какао і шоколадом, фруктами і горіхами - все найкраще для вас і ваших близьких


ф1546528кп по ; 36.991.5
Бойко, Э. Тающие пироги и кексы с жидкой начинкой. Шоколадные, сливочные, карамельные, творожные, ореховые, ягодные, мармеладные [Текст] / Э. Бойко.- Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2016.- 79c. Шоколадний фондан з кавової карамеллю, яблучний кейк з обліпихою, фондан на білому шоколаді, ванільні тарталетки з цукатами, пиріг з медової карамеллю, барвисті фотографії обов'язково надихнуть вас на приготування власних шедеврів, а покроковий опис роботи зроблять цей процес захоплюючим і приємним. Барвисті фотографії обов'язково надихнуть вас на приготування власних шедеврів, а покроковий опис роботи зроблять цей процес захоплюючим і приємним.


ф1546358кп по ; 36.991.5
Головашевич, В. Закуски и десерты из заварного теста. Эклеры, профитроли, буше [Текст] / В. Головашевич.- Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2017.- 79c. Здивувати гостей модною закускою-новинкою і насолодитися ніжними французькими тістечками і тортами тепер можна, трохи повороживши на власній кухні! Еклери, профітролі, витончені шу з повітряною кремовою начинкою та хрусткою «кришечкою» і закусочні Гужеро з сиром прямо в тісті, заварні пончики і кільця. Приготувавши на основі докладного рецепта з фотоілюстраціями та корисними порадами маленькі рум'яні булочки, ви отримаєте основу чудових закусок і класичних десертів і тортів: шу з салатом «Олів'є», з лимонним кремом і меренгою або карамелізованими яблуками, профітролі з морозивом і шоколадною глазур'ю, заварні пончики, смажені у фритюрі і кільця з праліне, ягідні і карамельні еклери, легендарний торт «Сент-Оноре» і традиційний французький крокенбуш.


ф1546534кп по ;36.991.5
Жиляева, И. Торты с сюрпризом. Шоколадные, сливочные, кофейные, желейные, ореховые, фруктовые [Текст] / И. Жиляева.- Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2016.- 112c. Торти з сюрпризом зроблять ваше свято незабутнім! Їх ароматна середина подарує в розрізі квіти з сирного тіста, райдужне серце з цедрою лайма, милих шоколадних кішок, ожинове омбре і навіть освідчення в коханні! Торти прості в приготуванні. Ефектні прийоми роботи з різними видами тіста, наповнювачами з цедри, горіхів, шматочків желе і шоколадних крапель, начинками і спеціальними трафаретами перетворюють звичайний рецепт в кулінарний шедевр.


ф1546341кп по ; 36.991
Ивченко, З. Деревенская кухня: простые и вкусные блюда в сковороде и горшочке [Текст] / З. Ивченко.- Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2017.- 95c. Народній мудрості є місце навіть на кухні! Найсмачніші і корисні страви різних країн - тушковані або запечені. І хоч дров'яна піч на нашій кухні зараз рідкість, замінити її легко, приготувавши надзвичайно ароматні й ніжні страви в глиняних горщиках або сковороді! Ця книга запропонує вам безліч докладних покрокових рецептів сільської кухні, які нагадають вам смак приготованих в справжній печі. Страви із овочів і грибів, домашнього сиру, риби і м'яса птиці, свинини і баранини з додаванням ароматних трав і прянощів - для смачного сімейного обіду, а також ніжні десерти прямо на сковороді.


ф1546508кп по ; 36.991
Черкашина, А. Слоеные салаты. Для праздничного стола, для семейного ужина, на пикник, на работу [Текст] / А. Черкашина.- Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2017.- 95c. Хочете, щоб ваш салат з найпростіших продуктів виглядав стильно, як в кращому ресторані? Більше 75 перевірених рецептів салатів прикрасять стіл для торжества і зроблять святковою просту сімейну вечерю, стануть корисним і ситним вітамінним перекусом на пікніку або в офісі. Укладання інгредієнтів акуратними шарами, без перемішування, дозволить зберегти свіжість і соковитість овочів, фруктів і зелені, а заправки з майонезу, сметано-лимонного соусу або йогурту, рослинного масла з лимонним соком і соєвим соусом або гірчицею підкреслять їх смак. Для приготування салатів вам знадобляться самі звичні продукти: овочі та фрукти, м'ясо та птиця, яйця і сир, риба і морепродукти, зелень і гриби, горіхи і сухофрукти.


1545485кп чз ; 63.3(4УКР)46
Історія Запорозької Січі [Текст] / В. Смолій, В. Щербак, А. Гурбик та ін.- Київ : Арій, 2015.- 240c. Це унікальне видання, де вперше визначено і науково обґрунтовано час та місця постійного розташування над Дніпром та Дунаєм січового Коша. У ньому висвітлено утворення "козацької республіки", матеріальну та духовну культуру січової громади, а також вплив останньої на українське суспільство рапньомолерної доби. У книзі читачі знайдуть відомості про Хортицький замок, Томаківську, Базавлуцьку, Микитинську, Чортомлицьку, Кам'янську, Олешківську, Підпільнснську та Задунайську Січі. Розрахована на викладачів, студентів і школярів, а також усіх, хто цікавиться історичним минулим України.


1545483кп чз ; 63.3(4УКР)46
Гуржій, О. І. Історія козацтва. Держава-військо-битви [Текст] / О. І. Гуржій, Т. В. Чухліб.- К. : Арій, 2015.- 462c. У книзі висвітлюються найважливіші, події, пов'язані з історією українського козацтва від часу його виникнення на межі XV-XVI ст. до ліквідації урядом Російської імперії в кінці XVIII — на початку XIX ст. Особливу увагу приділено найбільш яскравим постатям Війська Запорозького, їхній політичній і державній діяльності. Значне місце на сторінках праці відведено міжнародним відносинам українського гетьманату, козацькій ментальності, побуту, бойовому мистецтву, атрибутиці тощо. Певною мірою показана роль жінки в "лицарському" середовищі. Своє яскраве відображення знайшло ставлення до козаків представників різних народів і володарів іноземних держав, їхнє сприйняття за межами Батьківщини. Книга розрахована на широке коло читачів.


1545835кп хр ; 63.3(4УКР)61
Митрофаненко, Ю. С. Українська отаманщина 1918-1919 років [Текст] : наук.-попул. вид. / Ю. С. Митрофаненко.- Кропивницький : Імекс-ЛТД, 2016.- 240c. У книзі висвітлюється явище отаманщини, яке було складовою процесів Української революції періоду Директорії доби третьої російсько-української війни 1918-1919 рр. На основі значної кількості архівних документів уперше в українській історіографії подано цілісне бачення цього революційного феномену на теренах України, яке наближає до з’ясування характеру відносин лідерів УНР з військовими ватажками – отаманами. Дослідження сприяє розумінню того, чому отаманщина та повстанство – це явища подібні за формою, але відмінні за змістом.


1545598кп чз ; 63.3(4УКР-4ЧЕК)46
Мицик, Ю. А. Чигирин - гетьманська столиця [Текст] / Ю. А. Мицик. - 2-ге вид..- К. : Кліо, 2016.- 392c. Видання є першим узагальнюючим дослідженням з історії гетьманської столиці – Чигирина, з яким пов'язані часи Національно-визвольної війни українського народу 1648–1658, часи Руїни і гайдамацького руху. У ньому висвітлюється також історія Чигиринського полку та низки населених пунктів на його території (Суботів, Медведівка та інші). Книга, в якій охоплено події з давніх часів до XIX ст., на основі як опублікованих, так і на архівних джерелах, проливає світло на незнані сторінки історичного минулого важливого регіону України козацької доби.