Світ захоплень

Кулінарія


Рецепти від зірок та шеф-кухарів
 

Детальніше ознайомитися з цією книгою можна у патентно-технічному відділі за адресою: пр. Яворницького, 18.

ф1573509кп по
641.56(477)(083.12)
К 50
Клопотенко, Євген.
Зваблення їжею. 70 рецептів, які захочеться готувати
[Текст] / Є. Клопотенко. - Київ : Книголав, 2021. - 192 с. : фот. кольор. - (Полиця нон-фікшн). - ISBN 978-617-7563-76-0 .
ЯЙЦЕ ПАШОТ ЗІ СМАЖЕНИМИГРИБАМИ ТА ЛОСОСЕМ
СКЛАДОВІ
100 г. печериць
100 гр. глив
1 ст. л. гарбузового насіння
30 гр слабосоленого лосося
20 гр. вершкового масла
1 ст. л. отцу
декілька гілочок петрушки
сіль, перець за смаком.
1. Гриби миємо, нарізаємо великими шматками. Розігріваємо пательню на середньому вогні й обсмажуємо гриби на вершковому маслі з додаванням солі та перцю, доки не стануть м’якими.
2. Відварюємо яйце-пашот. Для цього в каструльці доводимо воду до кипіння, додаємо оцет, ложкою робимо у воді коловорот і виливаємо  туди яйце. Варимо протягом 3-х хвилин, дістаємо шумівкою на щільно паперову серветку й даємо воді добре стекти.
3. Викладаємо на тарілку гриби, зверху – тоненькі скибочки лосося та яйце-пашот. Посипаємо гарбузовим насінням і подрібненою петрушкою. Яєчний жовток виконаний роль соусу, тому відразу розрізаємо його, щоб жовток витік і змішався з грибами та рибою.