Світ захоплень

Кулінарія


Рецепти від зірок та шеф-кухарів
 
Детальніше ознайомитися з цією книгою можна у патентно-технічному відділі за адресою: 
пр. Д. Яворницького, 18.
Ф1547661кп по
Х46
Хіменес-Браво, Ектор
Перша кулінарна книга. 112 рецептів [Текст] / Е.Хіменес-Браво. - Київ : Саміта-книга, 2017. - 304 с. : кольор. іл. 
ISBN 978-6177-7434-83-1. 
У книзі представлені кулінарні рецепти, обрані особисто Ектором Хіменес-Браво, шеф-кухарем зі світовим іменем, суддею проекту «МастерШеф Україна». Супи, салати, холодні та гарячі закуски, страви з м’яса, птиці та риби, десерти, приготовані за оригінальною рецептурою, стануть справжньою гастрономічною насолодою. Також книга знайомить з цікавими епізодами з життя Ектора Хіменес-Браво.
Пиріг з телятиною та Баварською гірчицею
400 г телячої грудинки
50 г соняшникової олії (для обсмажування)
4 цибулини
1 корінь петрушки
100 г сухого червоного вина
500 г курячого бульйону
100 г вершків (жирність 33%)
1 ст. л. зернової гірчиці
сіль, перець за смаком. 
М'ясо обсмажте з двох боків. Крупно наріжте 1 цибулину та корінь петрушки, обсмажте, додайте вино та випаріть спирт. Викладіть до овочів грудинку, залийте курячим бульйоном, накрийте кришкою та поставте тушкуватися на 3 год. в духовку, розігріту до 140°С. Готове м'ясо дістаньте з бульйону, дайте охолонути та наріжте дрібними кубиками. Решту цибулі наріжте та обсмажте на повільному вогні до коричневого кольору. Влийте вершки. Бульйон процідіть, уваріть в 4 рази. Змішайте м'ясо з обсмаженою цибулею, додайте бульйон, гірчицю, сіль і перець. Готову начинку викладіть у форму і поставте в холодильник остигати.
Пиріг:
250 г прісного листкового тіста
1 яєчний жовток
1 ч. л. меду
Тісто розділіть на дві частини.Одну частину розкачайте та виріжте з неї коло. Поставте на коло форму з начинкою з телятини та акуратно зніміть кільце. Накрийте другою частиною тіста, защепіть і зробіть надсічки за допомогою ножа. Жовток розітріть з медом і змастіть сумішшю пиріг. Запікайте 15-20 хв. при температурі 180°С. 

Прованський суп з овочами та домашньою пастою
90 г цибулі ріпчастої 90 г моркви
90 г болгарського перцю червоного та жовтого
1 зубчик часнику 50 г бекону
1 ст. л. оливкової олії (для обсмажування)
90 г цукіні
60 г стебла селери
45 г цибулі порей
45 г зеленої стручкової квасолі
З ст. л. червоної консервованоїквасолі
З лаврові листки сіль,
перець за смаком тісто для пасти (рецепт домашньої пасти)
ЗО г пармезану
6 помідорів чері
9 скибочок багета
Овочі наріжте кубиками. Обсмажте в сотейнику на оливковій олії часник, цибулю, моркву, болгарський перець і бекон. Потім додайте інші овочі. Залийте водою, додайте лавровий лист, сіль, перець і дайте покипіти 5-Ю хв. Розкачайте тісто для пасти, наріжте, надайте красивої форми. Викладіть пасту в суп і варіть ще 3-5 хв. Наприкінці додайте базиліковий соус, тертий пармезан і помідори чері. Приготований суп подавайте з підсушеним багетом.
БАЗИЛІКОВИЙ СОУС
100 глистя базиліку
50 г оливкової олії
1 зубчик часнику
1/2 ст. л. соку лимона
сіль, перець за смаком
Перебийте в блендері листя базиліку, оливкову олію, часник і сік лимона. Приправте сіллю та перцем і процідіть через дрібне сито.
Каннелоні з лососем
Домашня паста